Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Ξαφνικός θάνατος" για τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ


HEALTHVIEW.GR
«Ξαφνικό θάνατο» των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ προβλέπει μεταξύ άλλων το «plan B» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ενώ από σήμεραδιακόπτονται οι συμβάσεις των απεργούντων γιατρών με τον Οργανισμό.

Χθες ο υπουργός Υγείας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν τις απεργίες υπογραμμίζοντας ότι διαθέτει «plan B, που δεν θα τους αρέσει καθόλου»! Παράλληλα, ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε ότι «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ». Πρόκειται για 1.000 γιατρούς (πρώην ΙΚΑ) οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να δέχονται το απόγευμα στα ιατρεία τους, ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι γιατροί ωστόσο ανακοίνωσαν και νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 9 Δεκεμβρίου αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «plan B», μεταξύ άλλων, προβλέπει:


«Κόψιμο» των 150 μηνιαίων επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Οργανισμού, περιορίζοντας σημαντικά το εισόδημά τους. Οι επισκέψεις αυτές θα δοθούν στους ιδιώτες, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Παράλληλα, στους ιδιώτες γιατρούς θα «διοχετευθούν» και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις απεργίες.

«Άνοιγμα» των εξωτερικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ τόνισε χθες πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται, γιατί -όπως είπε - «μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Επανέλαβε πάντως την πρόσκληση σε διάλογο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το γραφείο μου είναι ανοιχτό και καλώ τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων εργαζομένων να έρθουν στο γραφείο μου -και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή και όποτε θέλουν- να συζητήσουμε ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».

Η μεταρρύθμιση θα γίνει, είπε για να προσθέσει «αν παρά τις δικές μου εκκλήσεις για διάλογο, κάποιοι εκτιμούν ότι έχει έρθει η ώρα να εκβιάσουν την Κυβέρνηση, το κράτος και τον υπουργό, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και το κράτος, η Κυβέρνηση και ο υπουργός να αντιδράσουν».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιάννης Χρονόπουλος, τόνισε ότι οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται και ότι έχουν «plan C». Κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Υγείας πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες.

Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε επίσης πως ο υπουργός «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου