Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ενστάσεις ΠΑΣΟΚ για την κόντρα υπουργείου Υγείας - γιατρών ΕΟΠΥΥ



IATRONET.GR. Τριβές στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί η ρήξη στον ΕΟΠΥΥ, η οποία οδηγεί σε ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους.

Πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, ζητεί το ΠΑΣΟΚ από το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηρίζει τη σύγκρουση υπουργείου – γιατρών ως άγονη, η οποία στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών:

'Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο.

Ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε αδιέξοδο'.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Υγείας να παρουσιάσει άμεσα τη μελέτη και τις προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Διάλογος

Καλεί τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σε διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους:

'Ο στόχος μας είναι ένας. Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Και αυτό απαιτεί την μετεξέλιξη τω δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σε ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου