Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ την ΠαρασκευήΟΝΜΕD.
Παραλύει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο χώρος της Υγείας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτικών υπαλλήλων, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Οι νοσοκοµειακοί γιατροί και οι εργαζόµενοι στα δηµόσια νοσοκοµεία της χώρας, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με απόφαση της Οµοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκοµειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εργαζοµένων ∆ηµοσίων Νοσοκοµείων (ΠΟΕ∆ΗΝ).

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα πραγµατοποιηθεί πανιατρική συγκέντρωση διαµαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το µεσηµέρι, στην οποία θα συµµετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόµενοι του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόµενοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς και γιατροί και εργαζόµενοι από τα ψυχιατρεία της χώρας.

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «Απαιτούµε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αµοιβής και την εφαρµογή πολιτικών που αναγνωρίζουν έµπρακτα ότι n υγεία αποτελεί θεµελιώδες κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωµα και όχι εµπόρευµα προς πώληση µε τους κανόνες της αγοράς».

Εξάλλου, n Πανελλήνια Οµοσπονδία Επιστηµονικού Υγειονοµικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε χθες ότι n πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, n οποία συνεχίζεται µέχρι την ερχόµενη Τρίτη 3 ∆εκεµβρίου, σηµειώνει συµµετοχή της τάξης του 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου