Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Στα κάγκελα» οι Φαρμακοποιοί για τον ΟΟΣΑ

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM
Προκλητικές, απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Συνάντηση αναμένεται σήμερα με τον Υπουργό Υγείας. Ανοικτό το ενδεχόμενο και κινητοποιήσεων.Την έντονη αντίδραση των Φαρμακοποιών προκάλεσαν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τα Φάρμακα και τα Φαρμακεία.

«Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα ΦΑΡΜΑΚΑ (ΜΥΣΥΦΑ) διακινούνται μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας που διασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφαλή χορήγησή τους. Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ΦΑΡΜΑΚΑ, έχουν παρενέργειες, έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, έχουν συνέργειες στην χορήγησή τους με άλλα φάρμακα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποτελούν απλά καταναλωτικά προϊόντα που μπορεί να τα διαθέσει κάποιο μπακάλικο», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ο Κ. Θεοδοσιάδης, ο οποίος αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί τους κανόνες και τις καλές πρακτικές της ορθής φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και να μην υποκύψει σε συμφέροντα κάποιων εκατομμυριούχων «μπακάληδων». «Η εγκατάλειψη των κανόνων της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, η περιφρόνηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η ασύδοτη ανεξέλεγκτη χορήγησή τους από τον κάθε ανίδεο αποτελεί συνειδητό έγκλημα κατά της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων», σημειώνει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Το αίσθημα αγανάκτησης είναι ιδιαίτερα έντονο στους Φαρμακοποιούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, αν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετηθούν από την Πολιτεία. 

«Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τους Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και απόλυτα συσπειρωμένος ο φαρμακευτικός κόσμος της χώρας θα προασπίσει τη δημόσια υγεία του Ελληνικού Λαού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι όσοι θέλουν να λαμβάνουν υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις.Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου