Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Τέλος, υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα σε ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στον χώρο της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει επισημάνει κατ” επανάληψη και κατηγορηματικά ότι στις απολύσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι όποιες απομακρύνσεις υπαλλήλων από την αμυντική βιομηχανία, καθώς και όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι υπουργοί έχουν λάβει εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προχωρήσουν οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις οργανισμών, καθώς και η περικοπή του προσωπικού στους περισσότερους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου