Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σταμάτησαν την πίστωση οι εργαστηριακοί γιατροί της Αρκαδίας – Μετρητοίς πληρώνουν οι ασφαλισμένοι!

http://kalimera-arkadia.gr


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας επ' αόριστον έχουν προχωρήσει όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί στην Αρκαδία, που σημαίνει ότι θα δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, θα τα εκτελούν, θα κόβουν την απόδειξη αφού πληρώσει κανονικά ο ασθενής και μετά θα πηγαίνει ο ίδιος ο ασθενής στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ για να παίρνει τα χρήματα του.

Ο λόγος που "ξεχείλισε το ποτήρι", όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαστηριακών γιατρών της πανελλήνιας ένωσης Κώστας Μπεντεβής, είναι ότι οι γιατροί είναι πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι και επιπλέον έχουν πολλά ληξιπρόθεσμα από το 2011, των οποίων έχουν πληρώσει τους φόρους.

"Το Υπουργείο έφτιαξε έναν μηχανισμό που κουρεύει την εργασία μας κατά 45-50% και προετοιμάζει ελέγχους από ελεγκτικές εταιρίες του εξωτερικού" πρόσθεσε. Μίλησε επίσης για δυσκολία στην επιβίωση τους με ένα κούρεμα της τάξεως του 65-70%, τη στιγμή που πρέπει να ανταπεξέλθουν σε λειτουργικά έξοδα, πληρωμή προσωπικού, δάνεια και αναλώσιμα.

"Δε μπορεί ούτε να ξεφτιλίζεται, ούτε να υπερκοστολογείται την υγεία", "ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι χωράφι κανενός", τόνισε! Στην Αρκαδία όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί ακολουθούν την ίδια γραμμή και συμμετέχουν στην επίσχεση και οι 16. Μάλιστα την Τρίτη 3 Δεκέμβρη πρόκειται να καταθέσουν υπόμνημα στον Υπουργό και μετά να παραθέσουν συνέντευξη τύπου.

Όσον αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο είπε ότι θα είνει δίπλα σε όποιον φτιάξει τα πράγματα και θα προσφέρουμε, αλλά πρέπει να ξοδευτούν χρήματα για την υγεία γιατί δεν γίνεται να προσφέρεις σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους με αυτόν τον προϋπολογισμό.

Τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών είναι μια δίκαιη επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους ανάλογα με τον τζίρο και όχι από 2000 ευρώ και πάνω, γιατί ένα τέτοιο ιατρείο δεν είναι βιώσιμο, χρήση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως μοναδικό εργαλείο αποφυγής της υπερκατανάλωσης και αντικειμενική κοστολόγηση των αντικειμενικών πράξεων.

Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου