Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Με τροπολογία Γρηγοράκου παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών στα 67 έτηΣτο πλαίσιο των δεκάδων τροπολογιών που κατατέθηκαν και πέρασαν εκτάκτως και μέσα σε μία μέρα χθες από τη Βουλή, τέθηκε προς ψήφιση από το κοινοβουλευτικό Σώμα και η παράταση του συνταξιοδοτικού ορίου για τους γιατρούς του ΕΣΥ στα 67 χρόνια, από τα 65 που ήταν μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χθες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, εξυπηρετεί την παραμονή γιατρών που συμπλήρωσαν ήδη τα 65 έτη, προκειμένου να μην αδειάσουν ολοσχερώς τα nοσοκομεία από γιατρούς, μιας και την τελευταία τριετία αποχώρησαν συνταξιοδοτούμενοι 2.163 γιατροί χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ' ανώτατο όριο, τουναντίον η χώρα μας θεσπίζει όριο τα 67.

Από την άλλη πλευρά, αυτήν τη στιγμή τόσο το ΕΣΥ, όσο και το ΠΕΔΥ έχουν δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η τάση των Ελλήνων γιατρών τα τελευταία χρόνια για φυγή και αναζήτηση επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο εξωτερικό.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, η ΟΕΝΓΕ γνωστοποίησε ότι καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου