Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

"Ανοιχτή επιστολή" προς Υπουργό Υγείας : ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας Κο Μ. Βορίδη
           Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Κο Δ. Κοντό
           Βουλευτές Ν.Λάρισας

Αξιότιμοι Κύριοι.

  Μαζί με την καταστροφή πολλών επαγγελματικών τάξεων ,λόγω της αδυσώπητης  επέλασης  του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , υπάρχει και μια επαγγελματική τάξη που ονομάζεται ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ,(κλινικοί ιατροί,κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ,εργαστηριακοί ιατροίκαι με τις δήθεν προσπάθειες σωτηρίας της χώρας, τους οδηγείτε σε εξαφάνιση και μαζί με αυτούς και τους πολίτες



Οι επαγγελματίες αυτοί υγείας {Αξιότιμοι …Κοι της εξουσίας !!!} , αποτελούν το βασικό ΠΥΛΩΝΑ [ φυσικά με το Δημόσια ότι έχει απομείνει!! ] της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι, αυτό που λέει ο σοφός λαός, <<ο Γιατρός μου>>, ότι και να του συμβεί σε θέματα υγείας, σε αυτόν θα προσφύγει είτε για διάγνωση,είτε για θεραπεία ,είτε για καθοδήγηση / παραπομπή /συμβουλή κ.λ.π. Ακόμη και εσείς ως ανθρώπινα όντα …την ιδια τακτική ακολουθείται. 
  Σκοπός της παρούσας λακωνικής επιστολής ,δεν είναι να αναλύσω την ΠΦΥ στην χώρα μας << έχει γίνει πολλάκις από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας >> ,αλλά να χτυπήσω το καμπανάκι ότι συνεχίζεται να ΨΕΥΔΕΣΘΕ και να ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ τους ιδιώτες ιατρούς του Νομού μας.
   Αναφέρομαι στις πολλαπλές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για εξόφληση «ΚΟΥΡΕΜΕΝΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ: Μήνες 9/10/11 του 2011», για τις οποίες έως σήμερα έχουν ενταλματοποιηθεί ή / και εξοφληθεί  περίπου στους μισούς συναδέλφους . Αγνωστο με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή της αποπληρωμής από την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ?? Αν ήταν κοι βουλευτές να εισπράξεταιεσείς ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!!!! …..θα γινόταν κατ΄επιλογή??

   Ο κίνδυνος βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερος από την χρονοκαθυστέρηση, { τυχαία άραγε ?? ή μήπως θα ρίξουν τις ευθύνες πάλι τις ευθύνες στη τοπική διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ? Μην τολμήσετε!}, διότι αν έως 31/12/2014 δεν ενταλματοποιηθούν / εξοφληθούν , μεταφέρονται στο επόμενο οικονομικό έτος είτε στον θαυμάσιο οικονομικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ,είτε στο ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Αν γίνει η μεταφορά στο επόμενο οικονομικό έτος θα απαιτηθούν καινούργιες γραφειοκρατι-κές διαδικασίες για να εξοφληθούν ( υπουργικές αποφάσεις κλπ ) και αν λάβουμε υπόψη και τις πιθανές εκλογές….. παραπέμπεται το θέμα στο απώτερο μέλλον!!!

 ΄Υστατη προειδοποίηση προς τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού Λάρισας {Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ-Χ.ΚΕΛΛΑ –Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗ} να λάβουν άμεσα πρωτοβουλία να εξοφληθούν οι ιατροί τα επόμενα 24ωρα,γιατί η ανοχή και η ευγένεια των συναδέλφων και του Δ.Σ του Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ έχει εξαντληθεί. Η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ πλησιάζει και ενδιαφερθείτε με αποφασιστικότητα ,έστω και τώρα( Εκτός εάν είστε πολύ κουρασμένοι!!) .

                                                                       ΛΑΡΙΣΑ: 27-12-2014
                                                                        ΜΙΧΑΗΛ Θ. ΜΕΡΑΣ
                                                   Γεν.Γραμματέας ΙΣΛ –Εκπρόσωπος ΙΣΛ στον ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου