Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Επιτροπή Ελέγχου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις διαγνωστικές εξετάσειςΘετικός στην πρόταση του κλάδου για τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο των διαγνωστικών εξετάσεων, εμφανίστηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ).

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από τις αρχές του έτους θα εφαρμοστούν οι συνταγογραφικοί περιορισμοί που αναφέρονται στο ΦΕΚ 2243/18-8-2014. Ενημέρωσε δε ότι υπάρχει εν εξελίξει μελέτη ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων, για την οποία διαβεβαίωσε ότι πριν εφαρμοστεί, θα προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα, με παρέμβαση του Υπουργού, θα υπάρξει σύντομα συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΕΒΙ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, τόσο για την διόρθωση τυχόν αδυναμιών του πλαφόν κατά κύριο λόγο στους νέους ιατρούς καθώς και στις ειδικές περιπτώσεις, όσο και για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου