Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Π.Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας:Τα συνέδρια είναι σαν τις πεταλούδες



HEALTH VIEW.GR

"Τα ιατρικά συνέδρια είναι σαν τις πεταλούδες, πηγαίνουν όπου ευνοεί το οικοσύστημα". Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο π.πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής της Καρδιλογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ κος Παναγιώτης Βάρδας στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε ο ΕΟΦ σε ένα νέο κύκλο προσπαθειών για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας. Ο κος Βάρδας υπογράμμισε ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία στη χώρα μας και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούμε για να επωφεληθούμε από την ομορφιά και την ιστορία της χώρας. Τα "brand names" της ιστορίας μας όπως είναι ο Μαραθώνας ο Ασκληπειός ο Ιπποκράτης μπορούν να προσελκύσουν το διεθνές ενδιαφέρον είπε ο κος Βάρδας φτάνει οι συνθήκες να είναι καλές. Δακρυγόνα, απεργίες και διαδηλώσεις δεν ευνοούν όμως τη διργάνωση τέτοιων συνεδρίων και αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας κατέληξε ο καθηγητής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των ιατρικών συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα έχει οκταπλασιαστεί, προσδίδοντας σημαντικά έσοδα στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και προστιθέμενη αξία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα είπε επίσης ο Πρόερδρος του ΕΟΦ κ. Λιντζέρης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το 2011 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 6 συνέδρια και το επόμενο έτος 15. Οι αριθμοί αυτοί υπερδιπλασιάστηκαν για το έτος 2013, καθώς πραγματοποιήθηκαν 34 διεθνή συνέδρια, ενώ φέτος ο αριθμός των διεθνών συνεδρίων έχει ξεπεράσει τα 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου