Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Editorial: Ο βασιλιάς Μάκης είναι γυμνός...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - http://www.healthreport.gr/

Ούτε υπογραφή για τα βασικά καθημερινά ζητήματα του υπουργείου του δε βάζει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Και οι περισσότεροι μπορεί να ασχολούμαστε με τις εκλογές μόνο το τελευταίο διάστημα, ο Μάκης Βορίδης όμως ήταν πολύ πιο...μπροστά.

Εδώ και καιρό το βλέμμα του ήταν στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις που θα μπορούσαν άλλωστε να προσφέρουν στον ίδιο μια θέση στο... πάνθεον των προέδρων.

Μ αυτά και μ αυτά όμως τα καυτά θέματα της υγείας έμειναν πίσω.
Και πως να μην έμεναν αφού ο υπουργός Υγείας αλλού ήταν εστιασμένος όλο το προηγούμενο διάστημα.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως αποκάλυψε ένα άκρως ομιλητικό "πουλάκι" της οδού Αριστοστέλους, πως με την υπόθεση ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας άρχισε κάπως να ασχολείται μόλις τον Οκτώβριο. 
Τι κι αν γιατροί και εργαζόμενοι φώναζαν ότι τα πολυϊατρεία καταρρέουν. Τι κι αν πολυάριθμα δημοσιεύματα μιλούσαν για την κατάρρευση του ΠΕΔΥ πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του. 
Για τον Μάκη Βορίδη αυτά ήταν …λεπτομέρειες. 

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε και η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και …έδεσε το γλυκό. 
Πάνε και τα μέτρα για τα φακελάκια, πάνε και οι αναρίθμητες προσλήψεις, πάνε και τα πολύκροτα σχέδια για το ΠΕΔΥ και τα νοσοκομεία που θα άλλαζαν το τοπίο στην Υγεία. 
Έμεινε ο καταχρεωμένος ΕΟΠΥΥ να βασανίζει γιατρούς και ασφαλισμένους. 

Έμειναν τα γυμνά από προσωπικό πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ και τα ακόμα πιο γυμνά νοσοκομεία να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε περίπου 11 εκατ. Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν πια άλλο αποκούμπι ελέω κρίσης και εκλογών. 

Έμειναν και οι γιατροί και το προσωπικό να αναμένουν μια καλύτερη μέρα. Αλλά που να έρθει… Άλλωστε ο βασιλιάς είναι γυμνός…

1 σχόλιο:

  1. Μα καλα ειναι δυνατον να ασχολειται ο κ. υπουργος με τα ζητηματα του υπουργειου του?αυτα ειναι ασημαντα και βαρετα.Σημασια εχει προπαντων η επανεκλογη του στις προσεχεις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή