Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθη γυναικολόγος για «φακελάκι»


Για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης, κατηγορούνται ένας 64χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος και μια 45χρονη της ίδιας ειδικότητας.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επιπλέον δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε τον περσαμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος συλληφθείς ιατρός απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλει σε γυναικολογική επέμβαση στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις.


Ο ιατρός το επόμενο διάστημα, μετά την αρχική εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο, την εξέτασε και σε ιατρείο που, όπως προέκυψε, διατηρούσε παράνομα σε περιοχή της Αθήνας, εμμένοντας στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, η παράνομη χρηματική απαίτηση του ιατρού μειώθηκε στο ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/12/2014) σε περιοχή της Αθήνας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη ιατρό, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.
Επιπλέον, σε έρευνα που επακολούθησε στο παράνομο ιατρείο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη αντίστοιχα, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.
Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου.
Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.
Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων (25/12/2014) στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο τηλέφωνο 210–8779700.


Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου