Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«Κρεμάει» τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο Βορίδης! Θα εισπράξουν τα χρήματα από τις επισχέσεις;

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
HEALTH REPORT

Στον «αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί την περίοδο που οι ιδιωτικές κλινικές βρίσκονταν σε επίσχεση και είχαν πληρώσει από την τσέπη τους. 

Άγνωστο παραμένει εάν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που είχαν πληρώσει με μετρητά τη νοσηλεία τους στον ιδιωτικό τομέα την περίοδο που οι ιδιωτικές κλινικές ήταν σε επίσχεση, θα πάρουν τελικά τα χρήματά τους. 

Ο υπουργός Υγείας εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, δεν υπογράφει την σχετική υπουργική απόφαση ώστε να πληρωθούν οι ασθενείς. 

Και μάλιστα πρόκειται κυρίως για καρκινοπαθείς που χρειάστηκαν εκείνες τις ημέρες κάποια επέμβαση ή θεραπεία αλλά και για γυναίκες που γέννησαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια. 

Να σημειωθεί πάντως πως ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη εγκρίνει τη σχετική διαδικασία αποπληρωμής των ασφαλισμένων του και απομένει μια τελική επίσημη επισφράγιση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργανισμού. 

Ήδη ασθενείς πάντως τηλεφωνούν και επικοινωνούν οργισμένοι με τον ΕΟΠΥΥ ζητώντας να πάρουν πίσω τα χρήματα που δικαιούνται. 
Από την άλλη στο υπουργείο υγείας δε φαίνεται να ανησυχούν παρά τις πιέσεις που ασκούνται στον Μάκη Βορίδη να κλείσει την υπόθεση. 

Να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός των ασφαλισμένων που δικαιούνται να εισπράξουν πίσω τα χρήματά τους καθώς πολλά υποκαταστήματα του Οργανισμού δε δέχονται καν τις σχετικές αιτήσεις. 

Πηγές του healthreport.gr αναφέρουν πως οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επιχειρούν να συγκεντρώσουν τα ονόματα όσων νοσηλεύθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές και πρέπει να εξοφληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου