Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μπασκόζος & Βαρνάβας δίνουν τον τόνο για την επόμενη ημέρα της Υγείας - κλίμα αισιοδοξίαςΣε συναγερμό ελπίδας και αισιοδοξίας κινείται πλέον ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις χθεσινές αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες σήμαναν πρόωρες εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου.

Ήδη από χθες το απόγευμα οι ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκονται και οι συσκέψεις μεταξύ των στελεχών της Αντιπολίτευσης, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Το onMed επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΠΙΣ, κ. Γιάννη Μπασκόζο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και πως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, όπως σημείωσε. Τέσσερις είναι οι άμεσοι άξονες στους οποίους αναμένεται ότι θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας εφόσον εκλεγεί, όπως τονίζει ο κ. Μπασκόζος: Ανασφάλιστοι, στελέχωση του ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι ανασφάλιστοι, αυτή η τεράστια υγειονομική βόμβα των 3 εκατ. πολιτών, θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, τονίζει ο κ. Μπασκόζος και όλες μας οι δράσεις και οι ενέργειες θα γίνουν με βασικό μας μέλημα αυτήν την παράμετρο. Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο συνομιλητής μας, έχει δεσμευθεί ήδη στο προεκλογικό του πρόγραμμα για 2.500 προσλήψεις γιατρών και 5.000 νοσηλευτών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τέλος, όσον αφορά την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, έχουμε δεσμευθεί για αύξηση κατά 360 εκατ. ευρώ η οποία θα προστεθεί στα 2 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα κατευθυνθεί ωστόσο για την ευαίσθητη ομάδα των ανασφάλιστων και των άπορων. Θωρούμε το στόχο αυτό εφικτό, σημειώνει ο κ. Μπασκόζος εάν πάμε στην λογική, ελληνικά γενόσημα σε ποσοστό 70%.

Εν τω μεταξύ, την βεβαιότητά του για καλύτερες ημέρες στην Υγεία και την περίθαλψη των Ελλήνων, καταθέτει στο onMed και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Η ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, συνεχίζει να διεκδικεί τους στόχους που έθεσε και στην πρόσφατη κινητοποίηση της 27ης Νοεμβρίου και ειδικότερα:

- Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
- Αποκατάσταση Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου
- Αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το δημόσιο σύστημα υγείας
- Δυνατότητα δωρεάν, ισότιμης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Επίσης, η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση από το ΣτΕ σχετικά με το επίδομα βιβλιοθήκης, ζητώντας να υπάρξει μόνιμη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ενώ συνεχίζει τη διαδικασία προσφυγών για αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ερώτηση πώς βλέπει να πορεύονται τα πράγματα στο χώρο της Υγείας μέχρι τις εκλογές και κατά πόσο το ζήτημα της περίθαλψης θα είναι στον αέρα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει ότι το ΕΣΥ κρατήθηκε όρθιο στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια και δεν πρόκειται να καταρρεύσει σε ένα μήνα. Η επόμενη κυβέρνηση πιστεύω ότι θα υλοποιήσει τον πρώτο της στόχο -όπως έχει δεσμευθεί- που είναι η έμφαση στους ανασφάλιστους, η στελέχωση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό και η αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζει ο κ, Βαρνάβας.

4 σχόλια:

 1. Θα φάμε με χρυσά κουτάλια.......επανέκδοση της εμπορικής ταινίας "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" !! Εύχομαι όμως να μην την ξαναδούμε. Δεν έχουμε ακούσει όμως που θα βρεθούν ή με ποιό τρόπο θα τα κόψουν από αλλού έτσι ώστε να γίνουν αυτές οι παροχές ή να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις. Θα μας το πουν έως τις 25/1 άραγε? Μπααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΟΝΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ;;; ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΛΕΡΙΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΛΥΚΥΤΕΡΟΝ...ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΣΑΝ ΞΙΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στους συριζαίους όπως και στους πασοκόφρονες προ 5ετίας...σε λίγους μήνες μετά είδαμε τα καζάντια...εύχομαι να μην επαναληφθεί το σενάριο...ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι... καθ μετά ξυπνήσατε... όπως το όλοι πλήρους κι αποκλειστικής που πούλαγε ο Μπασκόζος για το ΙΚΑ νομίζοντας ότι υπερψηφίστηκε γιατί... επιδοκίμαζαν τις ιδέες του κι όταν εφαρμόστηκε έτρεχε να κρυφτεί και του έφταιγε ο... Γεωργιάδης... Σε χώρα που δεν έχει να πληρώσει τα βασικά και δεν της βγαίνουν οι συντάξεις οι πανέξυπνοι Μπασκόζος και ο Βαρνάβας (που μάλλον έμαθαν να τετραγωνίζουν τον κύκλο) μας δουλεύουν (ή δουλεύονται) ότι θα κάνουν 7500 προσλήψεις κομματικού στρατού σε 6 μήνες... Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάνε...; Πρώτα πρώτα οι ίδιοι οι υποψήφιοι πολιτευτές τους από μέσα όπως λένε μερικές κακές γλώσσες τους απαξιώνουν λέγοντας: Ασ' τους έτσι τα λένε για τον κόσμο... βλακείες λένε... τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει... Φαντάσου τώρα τι δούλεμα τρώμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή