Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ - Δωρεάν παροχή φαρμάκων στους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι



Τα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Onmed.gr

Ο κος. Κικίλιας βρέθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Σε δηλώσεις του έξω από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο κος. Κικίλιας αναφέρθηκε στους εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, λέγοντας ότι μπορούν να απευθύνονται στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Π.Υ. ή στα κεντρικά και να παίρνουν δωρεάν, ότι φάρμακα χρειάζονται.

Ο υπουργός χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε με το τι θα μπορούσε να γίνει. Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Δεν μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να ταλαιπωρούνται έτσι».

Ο υπουργός, από το βήμα της Βουλής την Κυριακή 21 Ιουλίου, ανέφερε ότι πρώτος άξονας της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι είναι η «επανάσταση στην πρόληψη», με την εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με παρεμβάσεις για την παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Ο κος. Κικίλιας τόνισε μάλιστα ότι θα ενισχυεί ο στρατηγικός ρόλος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με κριτήρια ποιότητας και κόστους των παρόχων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε: «Με προκαθορισμένα κριτήρια ποιότητας και κόστους των παρόχων συνδυαστικά με τις πραγματικές ανάγκες υγείας των τοπικών πληθυσμών, θα συνάπτει συμβάσεις τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιώτες προμηθευτές υγείας ώστε να μην υπάρχουν κενά στην φροντίδα» εξήγησε, δίνοντας το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργεί ο οργανισμός -ομπρέλα για περιπου 10 εκατ. Πολίτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

3 σχόλια:

  1. Από .......επισκέψεις και πάρλα , καλά πάμε ! Αλλά σε αυτά έσκιζαν και οι Ξανθοκηφηνες/Βαρδαρομπες! Για......λεφτά ακόμη δεν ακουσα και κρατάω μικρό καλάθι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΙΜΕΝΕ,ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ.ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΠΙΣΩ.

      Διαγραφή
  2. Δωρεάν εξετάσεις …… με claw back και χωρίς αλλαγή προς τα πάνω του προϋπολογισμού και τους κλέφτες να αλωνίζουν με πλαστές συνταγές μία από τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή