Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η «φωνή» των γιατρών στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ - Η Άννα Μαστοράκου ορίστηκε εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου



Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ θα είναι η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - gnomip.gr

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το οποίο συγκροτήθηκε εκ νέου σε Σώμα.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επανήλθε στην ομαλότητα και στη δράση. Αποτελεί μεγάλη τιμή η ανάληψη της αντιπροεδρίας του Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού μας Οργάνου. Επίσης, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη το γεγονός ότι ορίστηκα ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, όπου λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις για τους ασθενείς, τους γιατρούς αλλά και τους ασφαλισμένους» δηλώνει στην «Γ» η κυρία Μαστοράκου.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η πλήρη ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση της συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελούν τις πρώτες διεκδικήσεις της νέας Διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) στην πρώτη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Π.Ι.Σ. ετοιμάζει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τον τρόπο συνεργασίας των γιατρών με το δημόσιο σύστημα.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης για τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με το δημόσιο σύστημα:

Εγγύηση για ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή
Πρόσβαση όλων των γιατρών που επιθυμούν στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να δοθεί βήμα και στους νέους γιατρούς και 
3. Αμοιβές ανάλογα με το προσφερόμενο ιατρικό έργο

ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα της βίας στα νοσοκομεία δήλωσε ότι ξεκινά η καμπάνια για τη βία στα νοσοκομεία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αφού θα ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα του, τονίζοντας πως «το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, αλλά με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%».

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Στο μεταξύ, η κυρία Μαστοράκου μίλησε για την Πρόληψη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά τη διάρκεια του επετειακού 10ου Pharma & Health Conference που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο νέος Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο νέος Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης παρουσίασαν τις προτεραιότητες της πολιτικής τους και είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελεχών από την αγορά υγείας. 

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κ.Μαστορακου επιτέλους όχι μόνο .....Τακηδες της συμφοράς στον χρΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια και εύχομαι να πετύχετε εκεί που άλλοι απέτυχαν Τα προβλήματα τα γνωρίζετε καθώς και τις λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή