Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Θέμα χρόνου... το clawback Β΄ Εξαμήνου 2018 για εργαστήρια και διαγνωστικά



Το ποσοστό αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών Α’ εξαμήνου 2018 κυμάνθηκε από 19% - 24%.

IATRONET

Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους εκπροσώπους των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, καθώς έλαβαν ενημέρωση από το θεσμικό τους όργανο ότι την επόμενη εβδομάδα οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζουν την έκδοση των σημειωμάτων του claw back Β’ εξαμήνου 2018.

Τα λογιστήρια των παρόχων θα έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις την αυτόματη περικοπή υπέρβασης της δαπάνης (claw back) ολόκληρου του έτους 2018. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών Α’ εξαμήνου 2018, ανήλθε και για το πιο μικρό Μικροβιολογικό εργαστήριο στο 19%, για το πιο μικρό Ακτινολογικό εργαστήριο το οποίο διενεργεί εκτός από απλές ακτινογραφίες και εξετάσεις μαστογραφίας, εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας και εξετάσεις υπερηχογραφημάτων στο 24%, για δε τα πολυδύναμα Διαγνωστικά Κέντρα που διενεργούν όλα τα είδη των διαγνωστικών εξετάσεων, το ποσοστό αυτό ξεπερνά μεσοσταθμικά το 24%.

Εάν σε αυτές τις περικοπές του claw back προστεθούν και οι περικοπές που γίνονται αυτόματα κάθε μήνα που υποβάλλονται οι απαιτήσεις των παρόχων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω του άλλου αντιαναπτυξιακού μέτρου των τμηματικών εκπτώσεων (rebate), το οποίο στην κατηγορία των εξετάσεων βιολογικών υλικών η μεγαλύτερη κλίμακά του φτάνει το 50%, τότε το "κούρεμα" ξεκινά από το 19% στο πιο μικρό εργαστήριο Βιολογικών Υλικών, και ξεπερνά το 70% στα πιο μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα του κλάδου.

2 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΡΗΜΑΔΟΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βρουν τροπο να απαλλαγουμε απο ολα αυτα τα χαρατσια κ αμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή