Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαψεύδει τον τέως υπ. Υγείας Αν. Ξανθό για τα αναλώσιμα των εγκαυματιών στο Μάτι!




Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ “άδειασε” τον τέως υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ότι ο Οργανισμός κάλυπτε τα αναλώσιμα που χρειάζονταν οι εγκαυματίες στο Μάτι για να επουλώσουν τις πληγές τους από την πύρινη λαίλαπα.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει με πανηγυρικό τρόπο, ότι μετά και την παρέμβαση του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια με ταχείες διαδικασίες, οι εγκαυματίες από το Μάτι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ.Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος

Πράγμα που στην πράξη ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Οργανισμός ουδέποτε κάλυψε τα αναλώσιμα για τους εγκαυματίες στο Μάτι, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος μάλιστα είχε ανάψει και το πράσινο φως για τον διορισμό του Βασίλη Πλαγιαννάκου στον ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό εξάλλου στην έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου