Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Επιστρέφεται η εισφορά αλληλεγγύης από τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς!

HR 

Επιστρέφεται το κονδύλι από την εισφορά αλληλεγγύης που είχε παρακρατηθεί από τα αναδρομικά που είχαν δοθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με απόφασή της στις 18 Ιουλίου επιστρέφει τα χρήματα που είχαν αφαιρεθεί από τους γιατρούς.

Η ΟΕΝΓΕ στις 26-6-19 είχε κάνει παρέμβαση προς τους αρμοδίους σχετικά με την ανάγκη επιστροφής της ήδη παρακρατηθείσας εισφοράς αλληλεγγύης στα αναδρομικά, δεδομένου πως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στην απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών.

Τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών μετά την οποία τα καταβληθέντα ποσά αναδρομικών των νοσοκομειακών γιατρών μεταφέρθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS από τον κωδικό 619 στον κωδικό 617 ως ποσά αποδοχών απαλλασσόμενα από πρόσθετη φορολόγηση και από καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης.

Όμως η εισφορά αλληλεγγύης σε πολλές περιπτώσεις είχε ήδη παρακρατηθεί από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Για να ρυθμιστεί το θέμα απαιτούνταν ρύθμιση για την επιστροφή στους νοσοκομειακούς γιατρούς της ήδη παρακρατηθείσας εισφοράς αλληλεγγύης είτε από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας (με συμπληρωματική μισθολογική καταβολή των παρακρατηθέντων) ή από την ΑΑΔΕ (με συμψηφισμό κατά την φορολογική εκκαθάριση). Τελικώς στη σχετική τακτοποίηση του θέματος προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου