Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Σάλος από τις δηλώσεις διάψευσης του Αν.Ξανθού των εγκαυματιών στο Μάτι!

 

Τι κι αν η ίδια η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δηλώνει ότι το υγειονομικό υλικό που απαιτείται για τους εγκαυματίες στο Μάτι, δεν καλύπτεται οικονομικά. Τι κι αν ο ίδιος ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χρειάστηκε μόνος να μεταβεί στον ΕΟΠΥΥ και να δώσει εντολή για άμεση λύση του προβλήματος ώστε να δίνονται δωρεάν τα υλικά στους εγκαυματίες.

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός φρόντισε με δήλωσή του να …διαψεύσει τους εγκαυματίεςπου ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά εδώ και έναν χρόνο και χρειάζεται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα υλικά που χρειάζονται για τα εγκαύματα τους όπως αναπλαστικές κρέμες, ειδικά αντηλιακά, ειδικές γάζες κ.λ.π.

Άλλωστε όπως προβλέπει και ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) τέτοιου είδους φαρμακευτικά προϊόντα θεωρούνται καλλυντικά και δεν αποζημιώνονται.
Γι αυτό και με εντολή Β.Κικίλια συνεδριάζει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ώστε να ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση των ειδών αυτών στους εγκαυματίες. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Β.Κικίλιας: Δωρεάν αναλώσιμα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι»

Παρ αυτά ο τέως υπουργός με δήλωσή του επιχειρεί να διαψεύσει τους ανθρώπους που έζησαν στο πετσί τους την τραγωδία και σήμερα προσπαθούν ακόμη -στην κυριολεξία- να φροντίσουν τις πληγέςτους.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε σε γραπτή του δήλωση: «Οι κάτοικοι στο Μάτι από την πρώτη στιγμή είχαν δωρεάν πρόσβαση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που προέκυψαν μετά τη φονική πυρκαγιά» και συμπληρώνει: «για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε άμεσα κατάλληλος χώρος στο Κέντρο Υγείας όπου συγκεντρώθηκε ιατροφαρμακευτικό υλικό και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες λόγω της προφοράς από πλήθος κόσμου, φαρμακευτικές εταιρείες, ΜΚΟ,συλλόγους κλπ.».
Στη συνέχεια κάνει έναν απολογισμό των όσων είχε κάνει η κυβέρνηση του για τους κατοίκους της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι οι περίπου 55 εγκαυματίες που ζουν στο Μάτι εδώ και καιρό διαμαρτύρονταν για τη μη κάλυψη του Υγειονομικού υλικού από τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Οργανισμού παραδέχτηκε στον νέο υπουργό Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.
Οι κάτοικοι πάντως σημειώνουν ότι αρχικά λάμβαναν κάποια σκευάσματα δωρεάν με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση τα οποία ωστόσο σταμάτησαν.

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τονίζει με τη σειρά του: «Επιπλέον η 1η ΥΠΕ Αττικής, σε συνεργασία, με την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι και με το Κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανέπτυξε δράση για τη φροντίδα και την αποκατάσταση των τραυματιών (φυσικοθεραπείες κ.α.) καθώς και τη χορήγηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και άλλου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (κρέμες, αντηλιακά κ.α.).

Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε από την ΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» για την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης φροντίδας αποκατάστασης και της κάλυψης των εξόδων των ΜΗΣΥΦΑ και του υγειονομικού υλικού από τα φαρμακεία. Το Κέντρο Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ, ήταν αυτό που ανέλαβε τα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών».

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας πάντως έλεγαν με νόημα στο HealthReport.gr ότι ας δώσει την απάντησή του ο κ.Ξανθός στους εγκαυματίες στο Μάτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου