Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Σχέδιο κατάργησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), έχει καταρτίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από την κυβερνώσα παράταξη πολύ πριν τις εκλογές, σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, αφού κρίθηκε ότι πρόκειται έναν δυσκίνητο μηχανισμό που συνεδριάζει μία φορά το μήνα ενίοτε και μία φορά κάθε 1,5 μήνα, καθυστερώντας σημαντικές αποφάσεις όπως εγκρίσεις ειδικών θεραπειών για βαριά πάσχοντες κ.λ.π.

Όπως έλεγαν υψηλόβαθμοι κύκλοι στο HealthReport.gr, το ΚΕΣΥ αναμένεται να αντικατασταθεί από Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι με βάση τα όσα έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ενισχυθούν τα στελέχη του δημοσίου και θα αναβαθμιστούν και οι Διευθυντές.


Τα ιατρικά συνέδρια

Τα ιατρικά συνέδρια πάντως που με βάση υπουργική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα περάσουν στην αρμοδιότητα του ΚΕΣΥ από τον Σεπτέμβριο, θα ανατεθούν επίσης σε ειδικό τμήμα του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι προέβλεπε η απόφαση που εκδόθηκε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές: «Από τον Σεπτέμβριο οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια! Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος»

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, θα υπάρξουν και ορισμένες τροποποιήσεις στο θέμα της διεξαγωγής των ιατρικών συνεδρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου