Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Εκατοντάδες οι αιτήσεις από υποψηφίους! Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Διοικητές Νοσοκομείων σε αναμονή! Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί από υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για μία θέση στη Διοίκηση ενός Νοσοκομείου.

Η προκήρυξη που βγήκε στον αέρα πριν δύο εβδομάδες, λήγει τελικώς στις 10 Οκτωβρίου το μεσημέρι και όχι στις 2 Οκτωβρίου, λόγω τεχνικών διορθώσεων που έγιναν από το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να επανακοινοποιηθεί η προκήρυξη και να δοθεί παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ τα προσόντα που ζητούνται: «Διοικητές Νοσοκομείων: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη! Όλα τα προσόντα»

Οι αιτήσεις πάντως- όπως μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr– είναι εκατοντάδες για κάθε νοσοκομείο, ενώ οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις οποίες και αποστέλλονται οι φάκελοι από τους ενδιαφερόμενους, αναμένουν πολλαπλασιασμό των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες της λήξης της προκήρυξης.
Το παρασκήνιο των ενδιαφερόμενων

Βέβαια μπορεί ο διαγωνισμός να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο οι πιέσεις στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν. Κατά τη συνήθη τακτική, όποιος έχει … μπάρμπα στη Κορώνη είναι πιο πιθανό να κερδίσει στη μάχη για μία θέση σε Διοίκηση Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αναζητούνται Διοικητές Νοσοκομείων και Υποδιοικητές για 115 Μονάδες, καθώς τα 135 νοσοκομεία της χώρας έχουν και συνενωμένες Διοικήσεις.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στην κούρσα της διεκδίκησης έχουν μπει πολλοί παλαιοί Διοικητές Νοσοκομείων, που είχαν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα δεκάδες είναι και οι αιτήσεις στελεχών του τομέα της υγείας με σπουδές στα οικονομικά της υγείας, καθώς και γιατρών που πιθανώς να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μάνατζμεντ.


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς οι νέοι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας και θα ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν τα τηρούν. Δείτε ΕΔΩ τι απαιτείται: «Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται»

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν αναμένεται να γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, αφού θα παραδοθεί ένας κατάλογος ονομάτων από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα αποφασίσει.


Επίσης δεν τίθεται ηλικιακό όριο στην προκήρυξη, στοιχείο βέβαια που είχε καταστρατηγηθεί πλήρως σε προηγούμενες προκηρύξεις.

5 σχόλια:

  1. Θα απολαυσουμε αξιοκρατια.Τι ειχες Γιαννη μου,τι ειχα παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι πολιτευτές της ΝΔ,
    Προσέλθετε!
    Τελικά τίποτα δεν άλλαξε για την Ελλάδα από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια,
    Και από ότι φαίνεται,τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεινάμε πεινάμε πέστε να σας φάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πατρίς (κωλοτουμπα στο μακεδονικό!) ,Θρησκεία (δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια!) , Μασαμπουκα ( ορδές γαλάζιων πιρανχας διορίζονται παντού!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προηγούνται σαφώς τα βαφτιστήρια της Αγίας Οικογενειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή