Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ενεργοποιούνται ξανά τα ιατρικά συμβούλια στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει ο Κικίλιας



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επανέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία τα ιατρικά συμβούλια τα οποία έχουν ατονήσει τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα συμβούλια των ιατρών που συνεδρίαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα ή ακόμη και σε έκτακτα περιστατικά, προκειμένου να ληφθούν από κοινού με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες, αποφάσεις για τις θεραπείες των ασθενών.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι στα ιατρικά συμβούλια να λαμβάνονται οι ορθές αποφάσεις ειδικά όταν πρόκειται για χορήγηση φαρμάκων και ειδικών θεραπειών.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή αλλά και την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ο Βασίλης Κικίλιας στοχεύει και στον εξορθολογισμό των δαπανών στα νοσοκομεία αλλά και στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων.

Άλλωστε το μεγάλο αγκάθι σήμερα στα νοσοκομεία είναι οι δαπάνες και κυρίως η καταγραφή των δαπανών, καθώς προς ώρας δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμη τα περιβόητα DRGs με τα οποία κατηγοριοποιούνται οι ασθένειες των νοσηλευόμενων ώστε να γίνουν και οι σχετικές χρεώσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr για το νέο σύστημα που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί μία εβδομάδα πριν τις εκλογές: «Μπάχαλο στα νοσοκομεία με την κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων! Εκπαίδευση Διοικητών μία εβδομάδα πριν τις εκλογές»

Πάντως περίπου πέντε χρόνια μετά την υποτιθέμενη… ανόρθωση των δημοσίων Νοσοκομείων, ακόμη δεν έχει εφαρμοσθεί το σύστημα DRG με το οποίο γίνεται μία κατηγοριοποίηση των ασθενών, ώστε τα νοσοκομειακά περιστατικά να κατατάσσονται σε συγκεκριμένες ομάδες και βεβαίως στο τέλος να γίνονται και οι χρεώσεις.
Πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προτίθεται να ενσωματώσει πιθανώς τα Γερμανικά DRGs τα οποία έχει εξασφαλίσει η χώρα μας για χρήση

1 σχόλιο: