Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση Κικίλια στην ερώτηση Ξανθού για τις ΤΟΜΥ

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας απάντησε στην σημερινή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού με θέμα : «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η προοπτική των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)».

Onmed.gr

Ο κος. Κικίλιας επισήμανε ότι θα αξιολογήσει και θα στηρίξει τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων σε οικογενειακούς γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σ΄ αυτήν την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ που πλέον η ανάπτυξη και η ολοκλήρωσή της, που ήδη αξιολογείται θετικά από τους πολίτες που εξυπηρετούνται από τις νέες δημόσιες δομές, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποτελεί στοίχημα εθνικής σημασίας.

Ο κος Ξανθός αναφέρει με δηλώσεις του ότι: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε μαζί με τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν τις 127 ΤΟΜΥ την πορεία αυτής της τομής στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΣΥ και να διεκδικούμε τη διαρκή υποστήριξή της με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς)».

15 σχόλια:

  1. Οπως σε παρα πολλα θεματα ετσι και στο θεμα των ΤΟΜΥ της ΠΦΥ,Η Ν.Δ.ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.Δυστυχης ο Κικιλιας που αναγκαζεται να εφαρμοσει την πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δυστυχής συνάδελφε 12.40 πιστεύεις του καίγεται καρφί? Σου λέει έτσι και αλλιώς τα ζώα τα ξεγελασαμε και μας ψήφισαν ας βάλω τώρα τον αυτόματο συριζοπιλοτο

      Διαγραφή
  2. Αίσχος ΞανθοΚικιλια, ούτε ο...... Βαρδαρος συμφωνεί τόσο με τον Ξανθοκηφηνα! Κ. Μαστορακου, γιατί σιωπειτε όλοι εσείς που φωναζατε μαζί μας για τις ΓΥΦΤΟΜΥ και τις πενιχρες αποζημιώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι όσοι φωνάζανε μαζί ήταν για να πέσει η μιά κυβέρνηση να έρθει η άλλη. Κανείς δεν είχε καταλάβει οτι το 2014 ψηφίστηκε το μνημόνιο και ο νόμος για την ΠΦΥ, όπως έλεγε η τροϊκα.
      Ετσι και ΤΟΜΥ πρέπει να γίνουν και οι πενιχροί μισθοί είναι αυτό που μπορεί να δώσει η Ελλάδα μετά την καταστροφή από τα 2 μεγάλα κόμματα των τελευταίων 40 χρόνων.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΞΑΝΘΌ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΌ ΕΊΝΑΙ Η ΞΑΦΝΙΚΉ ΑΛΑΛΙΑ ΤΩΝ ΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΉΤΑΝ Ο ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΌΧΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα είναι να μην λένε τίποτα και να επικεντρωθούν στα θέματα που τους αφορούν και είναι αρμόδιοι.
      Συνδικαλισμό δεν κάνουν οι ιατρικοί σύλλογοι.
      Κάνουν οι επαγγελματικές ενώσεις.

      Διαγραφή
  4. Πως να μην αισθάνεται δικαιωμένος ο Ξανθομαδουρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΚΑΙΛΑΣ ΈΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΞΑΝΘΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΥΜΆΣΤΕ ΤΕΛΙΚΆ ΠΡΟΈΒΛΕΠΕ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΓΥΦΤΟΜΥΔΕΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΚΑΥΚΑΣΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΜΑΣ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΠΡΟΣΓΕΊΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΆΖΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσθέσει και 150-200€ για να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη φορά. Και την αύξηση αυτή να την δώσει και στους ήδη υπηρετούντες. Μόνο έτσι θα προκόψουν οι ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον και τον γυφτουλα που την βρίσκει με τριακόσια ΨΩΡΟΕΥΡΩ!

      Διαγραφή
    2. Πάρε και ένα κουλούρι δώρο από εμένα...... γκιατρό 2.44

      Διαγραφή
  7. Μπουμπουνα ψηλέ ξύπνα με αυτά ΔΕΝ θα πας μακριά. Πλήρωσε ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ τους Παροχους και ειδικά τους Ιατρούς διότι ΜΌΝΟ με αυτούς θα έχεις ΠΦΥ και θα λειτουργεί το Συστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κομαντάντε Βασίλιι Κικίλιεφ Λαϊκός επίτροπος της Υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά βρε γελοίο υποκείμενο τα ακριβώς αντίθετα δεν λέγατε μόλις πριν τρεις μήνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλάκης Καιλας: είπα ......ξειπα,τι δεν καταλάβατε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή