Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Κώστας Μπακογιάννης: Ενισχύονται άμεσα τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

«Η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής»

Με στόχο η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και η προσφορά τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να αποτελέσουν πρότυπο, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε ήδη τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων τους αλλά και την ενίσχυση τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Newsbeast.gr

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου για τη διεύθυνση Υγείας Μανόλη Καλαμπόκα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ελευθερίου.

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε ήδη στην προκήρυξη θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και παραϊατρικού προσωπικού που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της Αθήνας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής που έχει αποφασίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ο άνθρωπος. Το αποδείξαμε φροντίζοντας στην προκήρυξη θέσεων που έγινε ήδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να περιληφθούν κατά κύριο λόγο ιατροί και παραϊατρικό προσωπικό για τα δημοτικά μας ιατρεία. Η συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που είμαι βέβαιος πως θα κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο αποτελεσματική προς όφελος των δημοτών μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

6 σχόλια:

  1. Άλλο...... βλαμμένο της Αγίας Οικογένειας! Τι δουλειά έχει ο...... Δήμος με την ΠΦΥ? Ε να ανοίξει και η....... Περιφέρεια ιατρεία και η...... Βουλή και τα....... Υπουργεία! Έλεος πια με τον φτηνό λαϊκισμό! ΣΎΡΙΖΑ θα λέμε και θα...... κλαίμε σε λίγο όπως πάνε αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε να μην κάνει κάτι και το ανεπαγγελτο πορφυρογεννητο συνάδελφε; Αλλά τι να πεις για έναν λαό που εξέλεξε δήμαρχο που δεν ήταν καν στα δημοτολόγιο της Αθήνας! Αυτοί ειμαστε

      Διαγραφή
  2. Εάν πρόκειται,ο Δήμος,να ανοίγει ιατρεία, η εκκλησία, να ανοίγει ιατρεία,οι οργανώσεις, γιατροί του κόσμου,γιατροί χωρίς σύνορα,γιατροί καρδιάς κλπ κλπ τότε τι χρειάζεται να κάνει το υπουργείο;
    Το υπουργείο για να είναι σοβαρό,από τότε τουλάχιστον που ήλθε η τροϊκα και έβαλε τα μνημόνια και ψηφίστηκε ο νόμος για την ΠΦΥ , το 2014 θα πρέπει να κάνει τα ιατρεία που πρέπει και να μαζέψει του διάφορους εθελοντές και αναρμόδιους.
    Ο δήμαρχος να μαζέψει τα σκουπίδια ,αν νοιάζεται για την υγεία των πολιτών.Να φτιάξει και τα πεζοδρόμια να μην πέφτει ο κόσμος και να κατεβάσει και τις ταμπέλες που αν πίασει κανένας αέρας θα σκοτωθούν άνθρωποι. Δεν θα αναφερθώ και σε σεισμό.Εχει να κάνει αμα θέλει για τον άνθρωπο. Πόσο μάλλον για τα παιδιά και τις παιδικές χαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως Π.Α.Α. προσλαμβάνονται οι γιατροί ?? και ποιός ελέγχει ποιός θα προσληφθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε γιατί εξανίστασε; Οι πολιτικοί μας στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι λαϊκιστές και κρατιστές (αυτά πάνε μαζί) ανεξαρτήτως κόμματος. Το γιατί είναι γνωστό δεν θέλει επεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοσοκομειο ποτε θα κάνει ο ......Κοσιωνης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή