Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο ΔΣ από σήμερα στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επανέρχεται στις συνήθεις δραστηριότητές του ο ΕΟΠΥΥ, αφού σήμερα αναμένεται να αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου, τα μέλη που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν παραιτηθεί, με αποτέλεσμα το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να μη συνεδριάζει και να μη λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ήδη ορίσει τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν και πρέπει να ορισθούν από την πολιτεία, ώστε ο Οργανισμός να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.
Την Πέμπτη μάλιστα ήταν η τελευταία συνεδρίαση του ημιτελούς ΔΣ, στο οποίο παραβρίσκονταν τις τελευταίες εβδομάδες μόνο όσοι έχουν σχεδόν μόνιμη θέση στο συμβούλιο.

Τα ονόματα αναμένεται επισήμως να ανακοινωθούν σήμερα και θα περιλαμβάνουν ως επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο και την Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη, η οποία προορίζεται για Πρόεδρος μετά την αποχώρηση του νυν Προέδρου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Προς αναζήτηση λύσεων για νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας!»

Ωστόσο παρά την άναρχη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ λόγω μη συνεδρίασης του ΔΣ, φαίνεται ότι προωθούνται οι θεσμικές αλλαγές στον Οργανισμό.

Ειδικότερα όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη είναι σε εξέλιξη οι αλλαγές στον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) ώστε να ενισχυθούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους, η ανακατανομή των κονδυλίων ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξηθούν οι καλύψεις για τους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται σιγά σιγά και οι θεσμικές αλλαγές στον Οργανισμό που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του, τις θέσεις εργασίας κ.λ.π.

7 σχόλια:

  1. Άντε, μπας και ξυπνήσουν εκεί στον ΕΟΠΥΥ πριν μπει ο Οκτώβριος και αποτρέψουν την φυγή όλων των οικογενειακών γιατρών, γιατί με με τα βλακώδη μηνύματα που στέλνει ο νυν Πρόεδρος και την ραθυμία/άγνοια που δείχνουν οι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, οι ασφαλισμένοι χειμωνιάτικα θα ψάχνουν γιατρό με το κυάλι...Πάντως ο Πολάκης και ο Ξάνθος, παρότι τα είχαν κάνει και αυτοί μαντάρα στην Υγεία, θα είχαν ήδη ρυθμίσει το θέμα της αμοιβής των Οικ. γιατρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός λοιπόν το νέο ΔΣ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του προηγουμενου ΔΣ για το τρόπο αμοιβής των οικ/κων γιατρών και να αποκαταστήσει τη τάξη .....ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί στην ΠΦΥ ων να λένε ζήτω οι γυφΤΟΜΥ αλλά μην τους αδικείτε τους Δεξιοκηφηνες,παράγουν έργο! Αυτοδιοριζονται παντού ! Μασαμπουκα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα πια θα κοιμηθώ ήσυχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΉ ΜΆΣΑ ΓΑΛΆΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΝΤΆΡΑ ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή