Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟΜΥ: Μένουν και ενσωματώνονται οριστικά στις υπόλοιπες Μονάδες της Πρωτοβάθμιας! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Τελικά οι ΤΟΜΥ δεν θα καταργηθούν όπως αρχικά διατύπωνε η ΝΔ δια στόματος του τομεάρχη Β.Οικονόμου, αλλά θέλοντας και μη οι νέες δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, θα διατηρηθούν και θα ενσωματωθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.


Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας αναμένεται, με βάση το σχέδιο που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να ενσωματωθούν πλήρως στις υπόλοιπες Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, περιγράφουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr, καθώς η νέα κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι άσκοπες τη στιγμή που οι περισσότερες έχουν εγκατασταθεί μέσα σε Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης χώρων στέγασης.

Ιδανικά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιθυμούσε να υπάρχουν δομές σε τοπικό επίπεδο με οικογενειακό γιατρό για την άμεση αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων των πολιτών, αλλά προς ώρας φαίνεται ότι το σενάριο αυτό δεν βγαίνει λόγω έλλειψης γιατρών. Το οριστικό σχέδιο πάντως για τις ΤΟΜΥ πρόκειται να είναι έτοιμο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Στο τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ! Όλα τα σενάρια»

Οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ

Το σχέδιο πάντως που θα προκριθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα περιλαμβάνει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων των εργαζομένων στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, ώστε πράγματι να συμβάλουν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων υγείας, περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να ανατεθεί στις ομάδες εργασίας των μονάδων η στήριξη των βαριά πασχόντων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή όπως των καρκινοπαθών.

Να σημειωθεί επίσης πως ένας από τους λόγους που θα ενσωματωθούν οι ΤΟΜΥ στο δημόσιο σύστημα υγείας και στις υπόλοιπες Μονάδες της Πρωτοβάθμιας, είναι και το γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους από τα κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) θα υπάρχει έως το 2021.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν, εξετάζεται το ενδεχόμενο – υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr– να μοριοδοτηθούν ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε άλλες θέσεις στο ΕΣΥ.

6 σχόλια:

  1. Μετά τον ΞανθοΜαδουρο ο...... ΞανθοΚικιλιας! Εδώ είμαστε και να μου το θυμηθείτε, ούτε μετά το 2021 θα καταργηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαν δίκιο αυτοί που εντάχθηκαν στις ΤΟΜΥ. Πάνε σφαίρα για γιατροί του ΕΣΥ. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ελπίδα και για όσους θέλουν έστω και τώρα να ενταχθούν. Μπορούν να πάνε με λιγότερα χρήματα τώρα κι αύριο, μπαίνοντας στο ΕΣΥ, θα βρεθούν με περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το ήξεραν ότι οι γυφΤΟΜΥ είναι σε ΕΣΠΑ ως το 2021; Πολύ δούλεμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά το σαμαρικο antinews έχει δίκιο, από κωλοτουμπα σε κωλοτουμπα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΦΤΟΜΥ ΖΗΤΩ ΟΙ ΓΥΦΤΟΜΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή