Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός – Σοκ στην Βρετανία: 18 ετών ο νεότερος ασθενής που πέθανε από τον ιό



Newsroom NEWSBOMB.GR

ASSOCIATED PRESS
Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένας 18χρονος βρισκόταν ανάμεσα στα 48 θύματα του κορονοϊού που κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο στη Βρετανία.

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία έχει φτάσει τους 281, ενώ χτες, Κυριακή καταγράφηκαν 665 νέα κρούσματα. Συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 5.683 κρούσματα κορονοϊού. Ο νεότερος άνθρωπος που πέθανε στη Βρετανία, ήταν ένας 18χρονος από το Κόβεντρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο νεαρός είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας αρχίατρου της χώρας Τζένι Χάρις, περίπου το 12% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνεται από ασθενείς του Covid-19.Ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε πως σε δύο εβδομάδες το βρετανικό Eθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ενδέχεται να «υπερφορτωθεί» από την πανδημία του κοροναϊού, όπως το ιταλικό σύστημα υγείας.

Σε κρίσιμη κατάσταση 36χρονη νοσοκόμα που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Υστέρα από τη 12χρονη με κορονοϊό από τις ΗΠΑ, που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, αποκαλύφθηκε η περίπτωση μιας 36χρονης νοσοκόμας από τη Βρετανία. Σύμφωνα με το Sky News, πρόκειται για την Αρίμα Νασρίν, η οποία έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο το Βάλσαλ, μια μικρή πόλη βόρεια του Μπέρμινγκχαμ.

Όπως αναφέρει Sky News, η Νασρίν -που εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο τα τελευταία 16 χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών- δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Η νοσοκόμα εκδήλωσε συμπτώματα κορονοϊού -αρχικά πόνους, στη συνέχεια πυρετό και βήχα- προ δεκαημέρου, ενώ διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό την περασμένη Παρασκευή.

Συνάδελφός της δήλωσε, ανώνυμα, στο Sky News ότι η 36χρονη είναι πολύ άρρωστη και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πολλά, αλλά μπορώ να πω ότι η υγεία της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα τις τελευταίες 24 ώρες και πως είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» τόνισε χαρακτηριστικά.


A terrible Mother’s Day for Areema Nasreen and her three kids.

The Walsall staff nurse put her life on the line to help the sick, & is now fighting for that life with Corona Virus, despite being only 36.

While the PM takes the weekend off.
And the Far Right bitch about Muslims.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου