Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Τηλεφωνική υπηρεσία για ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με άνοια και στους φροντιστές τους θα παρέχεται από αύριο από τη τηλεφωνική γραμμή 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Με την συνένωση των δυνάμεων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και της προέδρου της, καθηγήτριας, Παρασκευής Σακκά, η υπηρεσία θα προσφέρεται όλο το 24ωρο.

Στόχος είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών με Άνοια, των συγγενών και των φροντιστών τους.

Σε όσους καλούν θα δίνεται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στη καθημερινότητα των ασθενών με άνοια, ενώ θα απαντώνται ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος (συγγενών, φροντιστών, γειτόνων κ.λ.π.) καθώς και θα επιλύονται ιατρικές απορίες που μπορούν να αποσαφηνιστούν τηλεφωνικά.

Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί συνεχώς 365 ημέρες το χρόνο.

Η Περιφέρεια Αττικής, ο ΙΣΑ και η Εταιρείας Alzheimer Αθηνών ζητούν οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των Δήμων, καλούνται να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 γίνεται ένας ισχυρός κόμβος ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών, δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες μια συμμαχία ευθύνης. Στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με πράξεις και συγκεκριμένες δράσεις» επισημαίνει ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου