Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου και ζητά άμεσα την ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών, στα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό


Δημοσιεύθηκε 21 Μαρτίου 2020

Γ.Πατούλης: «Ζητούμε να αποκατασταθεί, η απαράδεκτη αυτή αδικία εις βάρος του Έλληνα γιατρού που διακινδυνεύει την ζωή του την κρίσιμη αυτή ώρα»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, με την οποία εκφράζει για άλλη μια φορά, την αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου για την παράλειψή του από τα επαγγέλματα που θα υποστηριχθούν οικονομικά και ζητά την ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών, στα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τη μεγάλη αυτή αδικία εις βάρος του ιατρικού κόσμου.

«Η πολιτεία αδικεί κατάφωρα τον ιατρικό κόσμο που θα δώσει τη μάχη ενάντια στην επιδημία, θέτοντας με αυτό τον τρόπο, σε κίνδυνο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τον κυματοθραύστη των περιστατικών για να μη φτάσουν στα νοσοκομεία. Ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα, η απαράδεκτη αυτή αδικία εις βάρος του Έλληνα γιατρού που διακινδυνεύει την ζωή του για να στηρίξει το υγειονομικό σύστημα και τον ασθενή, τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η χώρα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μεγάλη αυτή μάχη χωρίς γιατρούς δεν δίνεται »,τόνισε ο κ.Γ.Πατούλης.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτημάτων και παρεμβάσεων του ο Ι.Σ.Α., εκφράζοντας την αγανάκτηση χιλιάδων μελών του ζητάει πλέον επιτακτικά, να σταματήσει ο αποκλεισμός των ιατρών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης.
Απαιτούμε να συμπεριληφθούν όλες οι ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( φυσικά και νομικά πρόσωπα χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση ) στο σύνολο των οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Γι’ αυτό το λόγο και για την άμεση ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών στην σχετική λίστα, σας παραθέτουμε τους κάτωθι Κ.Α.Δ. που αφορούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες :

Α) 86.10 ( Νοσοκομειακές Δραστηριότητες )

Β) 86.21 ( Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων)

Γ) 86.22 ( Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων)

Δ) 86.90.15 ( Υπηρεσίες ιατρικού εργαστηρίου )

Αναμένουμε τις ενέργειες σας, για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας παροχής υγείας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

2 σχόλια:

  1. Είναι Απαράδεκτο να πάρουν το βοήθημα ...236 κλάδοι επαγγελμάτων και να μην το πάρουν οι γιατροί σε αυτή την κρίση που είναι και ...υγειονομική!!!!

    Σύλλογοι, επιμείνετε καθημερινά να τους πιέζετε, μέχρι να διορθωθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρεπει δυστυχως να περιμενουμε να περασει αυτη η λαιλαπα και τοτε ο ιατρικος κοσμος θα πρεπει να αναθεωρησει την παθητικη και αδιαφορη σταση του και να απαιτησει σοβαρα και συγκροτημενα τα αυτονοητα που αρνειται η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια.Δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια .Θα πρεπει στους ιατρικους συλλογους να εκλεγουν υπευθυνα ατομα προσανατολισμενα στο καλο των μελων τους και οχι σε αλλοτριες ασχολιες ποικιλης φυσεως που προκαλουν το γελωτα και τη θυμηδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή