Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Ιταλία: Νεκροί 37 γιατροί - Πάνω από 6.000 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν

(Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Newsroom ethnos.gr

Ο ιατρικός σύλλογος προειδοποίησε ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων μπορεί να είναι υψηλότερος

Ηκρίση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία έχει σκοτώσει σήμερα 37 γιατρούς, ενώ περισσότεροι από 6.000 ιατροί έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Daily Mail. Τρεις ακόμη γιατροί έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό την Τετάρτη, στο Μπέργκαμο, στο Φότζια και στη Νάπολη, σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία ιατρικών επαγγελμάτων, ανεβάζοντας το σύνολο σε 37.

Ο επικεφαλής ενός ιταλικού ερευνητικού ινστιτούτου δήλωσε σήμερα ότι 6.205 υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό - 8,3% των συνολικών κρουσμάτων από τα 74.376 στην Ιταλία. «Αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι ένα πραγματικό πολεμικό δελτίο. Οι γιατροί και οι οικογένειές τους θρηνούν τους νεκρούς τους », δήλωσε ο Filippo Anelli, πρόεδρος της ομοσπονδίας γιατρών.ΚΟΣΜΟΣ 

Ο ιατρικός σύλλογος προειδοποίησε ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων μπορεί να είναι υψηλότερος επειδή «πολλοί γιατροί πεθαίνουν ξαφνικά, ακόμη και αν η αιτία θανάτου δεν οφείλεται άμεσα στον ιό, διότι το στέλεχος δεν εκτελείται».

Την ίδια ώρα, μία νοσοκόμα φέρεται να αυτοκτόνησε όταν ενημερώθηκε ότι έχει μολυνθεί από κορονοϊό και φοβούμενη ότι είχε μεταδώσει την ασθένεια σε άλλους. Η Daniela Trezzi, 34 ετών, εργαζόταν στην πρώτη γραμμή της κρίσης του κορονοϊού σε νοσοκομείο στη Λομβαρδία, την περιοχή της Ιταλίας που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω κορονοϊού. Η Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτών της Ιταλίας επιβεβαίωσε το θάνατό της και εξέφρασε τον «πόνο και την απογοήτευσή» της με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πολλά ιταλικά νοσοκομεία πλήττονται από την κλίμακα της κρίσης και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε μηχανήματα οξυγόνου και άλλων αναλώσιμων ιατρικών ειδών.

Ο Nino Cartabellotta, επικεφαλής του ιδρύματος Gimbe που συλλέγει στοιχεία για τον αριθμό των μολυσμένων ιατρών, τόνισε ότι αυτό το «φαινόμενο» πρέπει να «καταπολεμηθεί για να προστατευθούν όσοι φροντίζουν για εμάς».

Εκτός από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους γενικούς ιατρούς, στους νεκρούς περιλαμβάνονται οδοντίατροι, ψυχίατροι και οφθαλμίατροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου