Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας: «Δείχνει να έχει βάλει φρένο»

Συντάκτης: Virus

Συγρατημένη αισιοδοξία ότι η καμπύλη διασποράς του κοροναϊού στην χώρα μας έχει περιοριστεί, έδειξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. «Αγοράσαμε χρόνο» εκτιμά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για το προβάδισμα που κερδήθηκε υπέρ του συστήματος υγείας. Καθώς η εικόνα σχηματίζεται από μαθηματικά μοντέλα ο κ. Τσιόδρας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει, όπως εξήγησε, ότι ο κίνδυνος έχει μειωθεί γι’ αυτό και κάλεσε να ακολουθήσουμε τα μέτρα αποστασιοποίησης.


Σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά στοιχεία 79 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών στα 695. Εξ αυτών:

56% των νοσούντων είναι άνδρες, ηλικίας 18 έως 64 το 75% των περιπτώσεων και άνω των 65 ετών μόνο το 21%
114 πολίτες νοσηλεύονται και από αυτούς 35 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Το 74% αυτών έχει υποκείμενα νοσήματα.
Προστέθηκαν δυο θάνατοι, με τον αριθμό των θανόντων να φθάνει στους 17, με μέση ηλικία τα 76 έτη. Οι 14 ήταν άνδρες και όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι.
29 πρώην ασθενείς έλαβαν εξιτήριο
Εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί 8 με 10 χιλιάδες πολίτες

Στο «μέτωπο» της θωράκισης του συστήματος υγείας ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, ήδη έχουν μετατραπεί σε ΜΕΘ 39 κλίνες ΜΑΦ και έχουν ληφθεί 107 από τον ιδιωτικό τομέα. Στο αγώνα κατά του COVID-19 έχουν «συστρατευτεί» 38 κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ έχει αφιερωθεί στη νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό και συνολικά για την νοσηλεία των συγκεκριμένων ασθενών έχουν ετοιμαστεί 2.158 κλίνες. Για αυτό τον σκοπό έχουν διατεθεί 60 κλίνες από το νοσοκομείο Παμμακάριστος και πτέρυγες από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με 56 κλίνες, καθώς και 300 κλίνες από το κέντρο «Άττικα». Οι αριθμοί θα αυξάνονται ανάλογα με την εξάπλωση του ιού.

Σε ότι αφορά το προσωπικό έχουν γίνει 176 προσλήψεις γιατρών και 733 νοσηλευτών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και έχουν εγκριθεί 2145 προσλήψεις, 431 γιατρών και 1714 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, οι οποίοι θα είναι στις θέσεις τους εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Σε ότι αφορά τα μέτρα περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την δυνατότητα κυκλοφορίας Ι.Χ. ή ταξί ακόμη και τριών ατόμων εφόσον μεταφέρεται ασθενείς, γονέας με ανήλικα τέκνα ή μεταφέρονται συγγενείς με πρώτο βαθμό συγγένειας.

1 σχόλιο:

  1. Ναι έτσι ακριβώς.

    Τα καταφέραμε επειδή είμαστε ένας λαός ψύχραιμος, με σύνεση και λογική, που ακούει τους νόμους και τους εφαρμόζει και που σέβεται το συνάνθρωπό του.

    Τα καταφέραμε επειδή δεν πήγαμε και στριμωχτήκαμε στα σούπερ μάρκετς.
    Δεν πήγαμε σε πάρκα και παραλίες.
    Δεν κυκλοφορήσαμε την πρώτη μέρα της απαγόρευσης παρά μόνο ένα εκατομμύριο από μας.

    Τα καταφέραμε επειδή παραμείναμε στα σπίτια μας στην πόλη και δεν φύγαμε για την επαρχία ώστε να μολύνουμε τους ηλικιωμένους συγγενείς μας που ζουν εκεί.

    Βάλαμε φρένο γιατί είμαστε λογικοί και πειθαρχημένοι.
    Αυτό μας έσωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή