Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Επιτέλους αναγνωρίστε εμπράκτως τους ιατρούς που στηρίζουν την κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τους ελευθεροπαγγελματίες επιστήμονες σε ξεχωριστή κατηγορία κρατικής «βοήθειας» σε σχέση με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, με μορφή επιδότησης κατάρτισής τους μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη και τελικά οργή.Πασχίζοντας καθημερινά για να υποστηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην δύσκολη αυτή συγκυρία, επιλέγοντας να μην κάνουμε τα ιατρεία μας κέντρα διασποράς του ιού, μειώνοντας κατά 90% τον τζίρο μας, και σε καθημερινή 24ωρη επικοινωνία με τον κάθε ασθενή μας αποσυμφορώντας το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο, απαξιώνεται ο ρόλος του ιατρού, και αυτό που προσβάλλει τον ιατρικό κόσμο είναι η αντιμετώπιση τους από την Πολιτεία.

Το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και δευτερευόντως οικονομικό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα οι αρμόδιοι θα σκεφτούν με ψυχραιμία και λογική ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

1 σχόλιο:

 1. κ Μαστοράκου για διευκρίνιστε για όσους είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Βλέπω ότι έβγαλε μεταμεσονύχτια απόφαση.

  Και λέει η απόφαση 《...εφόσον τεθούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας από τους ανωτέρω εργοδότες τους και εφόσον των συγκεκριμένων εργοδοτών ο Κωδικός Αριθμός δραστηριότητας ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται...》

  Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να αναστείλουν και ενδεχομένως να χάσουν τη σύμβασή τους και τον οργανισμό;;


  Τί πράγματα είναι αυτά και τι περίεργες διατυπώσεις είναι συνεχώς αυτές από τη μεριά του Υπουργείου;

  Να δώσουν τα χρήματα σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία που πλήττονται.
  Γιατί αυτό περί αναστολής συμβάσεων;

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή