Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης ιατρών και φορέων ΠΦΥ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 
(ΠΟΣΚΕ) 
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346 
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ) Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678 ΤΗΛ 210.3304298 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ) Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678 ΤΗΛ 210.3304298 

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562 ΤΗΛ.2111825400 

Αθήνα 28/3/2020 

ΘΕΜΑ : Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης ιατρών και φορέων ΠΦΥ.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

Μέτρα εκπαίδευσης με απολαβές που θα δοθούν μετά από χρόνια ισοδυναμούν με κλείσιμο των ιατρείων εις βάρος των ασθενών 

Ανοικτή επιστολή προς τη Κυβέρνηση, Πρωθυπουργό και αρμόδιους Υπουργούς 

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά και την προηγούμενη επιστολή μας πιστεύαμε ότι θα αντιλαμβανόσασταν πλήρως την φωνή απόγνωσης μας. Φυσικά κάποια από τα μέτρα που αναγγέλθηκαν όπως αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και επιδότηση υπαλλήλων που τίθενται σε αναστολή εργασίας, είναι προς την θετική κατεύθυνση, αλλά δεν αφορούν τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία της γειτονιάς που εξυπηρετούν ως προσωπικοί ιατροί το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών λειτουργώντας ως ανάχωμα για να μην φορτιστούν οι δημόσιες δομές. 

-Ζητήσαμε να μην παρακρατηθεί το clawback από τώρα αλλά δεν έγινε. Απαιτούμε να γίνει άμεσα. 

-Ζητήσαμε να δοθούν τα ληξιπρόθεσμα από το 2011. Αναμένουμε, ελπίζοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται θα ευδοκιμήσουν όπως πληροφορούμαστε. 

-Ζητήσαμε την πλήρη αναστολή καταβολής των δανειακών υποχρεώσεων και λάβαμε μόνο μη πληρωμή χρεολυσίων αλλά πληρωμή τόκων. Απαιτούμε πλήρη αναστολή πληρωμής όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς περαιτέρω τόκους. Ας μην τολμήσουν κάποιοι τραπεζικοί οργανισμοί να βγάλουν λεφτά με τους τόκους που βάζουν εις βάρος των καταναλωτών και με απίθανες χρεώσεις και προμήθειες. 

-Ζητήσαμε στήριξη του Ελευθεροεπαγγελματία ιατρού με επιδότησή του, (επίδομα 800 ευρώ, επιδότηση ενοικίου ,αναστολή τέλους επιτηδεύματος κλπ) για να αντέξει και να πάρει μέτρα προστασίας με την αγορά υλικών που τον προστατεύουν (φυσικά αρκεί να υπάρχουν). Αντί αυτών μας δώσατε χάντρες ιθαγενών (600 ευρώ για εκπαίδευση τώρα που χάνεται ο κόσμος) που μάλιστα θα πληρωθούν μετά από μήνες αν όχι χρόνια. Ειλικρινά έχουν κατανοήσει οι κυβερνώντες τι θα συμβεί αν τα ιατρεία κλείσουν, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης πόρων και προστατευτικών για την υγεία υλικών; Αντιλαμβάνονται ότι όλος αυτός ο κόσμος που εξετάζεται στους φορείς ΠΦΥ θα πάει στα νοσοκομεία με απρόβλεπτες συνέπειες; 

Αξιότιμοι κύριοι 

Σας το ξαναλέμε 

Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού. Αν το πιστεύετε τουλάχιστον σεβαστείτε τους ασθενείς που θέλουν την βοήθειά μας και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Δώστε μας τα όπλα να κάνουμε το καθήκον μας. Οι πόλεμοι κερδίζονται από την διοικητική μέριμνα. Αυτή ζητάμε για να επιτελέσουμε το καθήκον μας πιστοί στον όρκο μας. 

Μετά τιμής 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ 

Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ    Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 

Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ           Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ 

1 σχόλιο:

  1. META ΑΠΟ ΟΡΔΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ,ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 60 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ,ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΞΕΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!!!!(ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΑΝΕΙΟ)-ΕΦΤΑΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΕΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ "ΘΕΛΩ"ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ !! ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝΕ ΩΣ ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΥΨΙΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ(ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ- META ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ) : ΣΥΝΑΔΕΛΔΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ- ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΠΑΤΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή