Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Αυτή είναι η απόφαση για τα 600 ευρώ - Ποιοι θα τα πάρουνenikos.gr

Εκδόθηκε η κυβερνητική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ σε 170.000 επιστήμονες: δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους/λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση:

Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 170.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους : Δικηγόρων Γιατρών Μηχανικών Οικονομολόγων /Λογιστών Εκπαιδευτικών και Ερευνητών δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης .

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του. Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους, με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

11 σχόλια:

 1. Δηλαδή οι άλλοι θα πάρουν ένα δώρο και εμείς θα πρέπει να βγάλουμε μεροκάματο ! Το πιστεύετε συνάδελφοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δηλαδή θα τα πάρουμε για να τα δώσουμε αλλού *το μεσάζοντα θα κάνουμε*
  δεν τα θέλω ρέέέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνάδελφοι δεν πρόκειται καν για 600 ευρώ ! Κουπόνια θα μας δώσουν όπως ο ......Πολάκης τους Οπτικούς !!!!!!!!
  https://slpress.gr/koinonia/to-epidoma-staikoyra-poy-den-trogetai/

  Καταλάβατε τώρα συνάδελφοι; ΠΙΣ ; ΙΣ ; EE ; Το έλεγα πως μια μέρα θα λέγαμε Πολάκης και θα ......κλαίγαμε αλλά .....όχι και έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιοι θα τα πάρουν;;
  Φυσικά ιδιωτικές εταιρείες κατάρτισης.
  Τώρα δεν θέλω να πω ότι είναι των ημετέρων και των κουμπάρων που θα πάρουν τόσα εκατομμύρια αλλά... μπορεί και να ναι.

  Έχω μια ιδέα, εφόσον αυτό είναι από πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή ότι τέλος πάντων.
  Να διορθωθεί η κατάφωρη αδικία με μια συμφωνία, όπου αυτές οι εταιρείες θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ μέρος των χρημάτων στους συμμετέχοντες.

  Δεν είναι τόσο τα 400 ευρώ ή οποίο πόσο συμφωνηθεί, αλλά περισσότερο ότι θα γίνει μία προσπάθεια να διορθωθεί αυτή η τρομερή αδικία κατά των επιστημόνων.
  Ότι το κράτος και οι μηχανισμοί νοιάζονται.
  Ότι όλο αυτό δεν γίνεται για να κερδοσκοπήσουν κάποιες εταιρείες "κατάρτισης" και αυτοί που πουλάνε ...αντισηπτικά και γάντια.
  Είμαι πολύ απογοητευμένος από το κράτος που αυτές τις δύσκολες στιγμές για άλλη μία φορά γύρισε την πλάτη του στους επιστήμονες. Ειλικρινά μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία αν τελειώσει κι εγώ και η οικογένειά μου θα φύγουμε στο εξωτερικό.

  Αν μη τι άλλο, να έχουμε και λίγο ή σεβασμό για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, και το λειτούργημά που υπηρετούμε.

  Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπάρχει σχολιασμός ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μας δουλεύουν.Χα!ΧΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αρα θα δουλέψουμε 100 ωρες μπροστά στο υπολογιστή (5ώρες την ημέρα για 5μερες την εβδομάδα για ενα μήνα) Αποζημίωση εργασίας 6 ευρώ την ώρα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ <>???
  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΔ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΑΙΤΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ...ΕΠΙΔΟΜΑ!!

  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ:

  https://el.thefreedictionary.com/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1

  ΟΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΝ *ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ*.

  ΛΕΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ...ΚΟΥΠΟΝΙΑ.

  ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΝΑΙ Π.Χ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ????

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ντροπή του ΙΣΑ να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις:

  Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των ιατρών και των λοιπών επιστημονικών κλάδων με επιταγές κατάρτισης αξίας 600 ευρώ. Αναμένουμε να δούμε τη μορφή και τον τρόπο καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος.

  Ναι αυτό ρε Πατούλη, που μας τάραξες στα άχρηστα SMS. Μας κόφτει "ο τρόπος καταβολής" των vouchers. Τίποτα δεν έκανε ο κοιμισμένος ΙΣΑ.
  Έπρεπε να τα αρνηθείτε ως Απαράδεκτα, όχι να αναρωτιέστε και πως θα τα πάρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα πρεπει ολοι επιτελους να καταλαβουμε οτι οι ιατρικοι συλλογοι ειναι εχθροι και αντιπαλοι στην καθημερινη μας προσπαθεια για επαγγελματικη επιβιωση .Προσπαθουν παντα να δημιουργησουν προβληματα στον κλαδο και δεν διεκδικουν δυναμικα τιποτα .Συναδελφοι αγνοηστε τους ,μην δινετε σημασια στα σμσ και να ξερετε οτι ειμαστε μονοι μας χωρις ουσιαστικη εκπροσωπηση.Το καλυτερο θα ηταν να μην υπηρχαν καθολου ή να διαλυονταν .

   Διαγραφή