Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Το απίστευτο σχέδιο της Γερμανίας για να άρει τα περιοριστικά μέτρα -Τα πιστοποιητικά ανοσίας


Γερμανία lock down

ΕΝΩ ΤΟ LOCKDOWN ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΟΣΜΟΣ
Το σχέδιο της Γερμανίας /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πιστοποιητικά ανοσίας» σ’ όσους κόλλησαν το νέο κορωνοϊό και ανέρρωσαν σκέφτονται να χορηγήσουν στη Γερμανία σε μια προσπάθεια να τερματιστούν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Το σχέδιο των ερευνητών προβλέπει να διανέμονται τα πιστοποιητικά αυτά σε πολίτες που δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν την Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός κι ενώ τα κρούσματα στη χώρα έχουν φθάσει τα 57.298 και οι νεκροί τους 455. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel οι Γερμανοί επιστήμονες χρησιμοποιούν αντισώματα σε συμμετέχοντες σε δοκιμές για να δουν ποιοι απ’ αυτές νόσησαν από την Covid-19 και θεραπεύτηκαν. Η ομάδα τους σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις από 100.000 άτομα τη φορά και να εκδίδει πιστοποιητικά σ’ όσους έχουν αναπτύξει ανοσία στο νέο κορωνοϊό.

Τα ευρήματα της έρευνας θα βοηθήσουν τους ειδικούς να εκτιμήσουν πόσο ακόμη πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα - που έχουν παραταθεί προς το παρόν μέχρι τις 20 Απριλίου - και πότε θα πρέπει να αρθούν. Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που θα συλλέξουν για τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση ως προς την επαναλειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων και την άρση της απαγόρευσης μαζικών συναθροίσεων. Την εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει το Κέντρο Έρευνας Μολυσματικών Νόσων Helmholtz στο Μπράουσβαϊγκ. Τις επόμενες εβδομάδες οι ερευνητές θα διεξάγουν αιματολογικές αναλύσεις αναζητώντας τα αντισώματα που παράγουν οι φορείς της Covid-19. «Όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία θα μπορούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίου θα μπορεί επί παραδείγματι να τους επιτρέπει να εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα στο χώρο εργασίας τους», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του project, Γκέραρντ Κράουζε.

Οι εξετάσεις αυτές θα παράσχουν στις Αρχές και μια σαφέστερη εικόνα ως προς τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό στη Γερμανία.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών.

Μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-germania-perioristika-metra-pistopoiitika-anosias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου