Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός – Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων: 94 τα νέα περιστατικά στα 624 τα συνολικά – Στους 15 οι θάνατοι

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Απότομη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα, οι νοσηλείες και τα σοβαρά περιστατικά στη χώρα μας, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την οποία υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το ύστατο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, τα νούμερα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα εμφανίζονται ανησυχητικά.

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους έφτασαν τους 15, ενώ τα νέα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 μέσα σε ένα 24ωρο είναι 94. Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 624. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται από 100 εχθές, σήμερα έφτασαν τους 124, ενώ οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, όπως ακριβώς προέβλεψε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέρχονται στους 34. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες και η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην Αθήνα.

Κορωνοϊός: Τα θανατηφόρα περιστατικά

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει σε θάνατο από το νέο ιό είναι συνολικά 15. Οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

1 σχόλιο:

  1. Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα - «Ζητούσε τεστ για κορονοϊό και δεν της έκαναν» καταγγέλλει ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης.

    Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον κι ας πέθανε.

    O ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

    Αυτή η γυναίκα (και φαντάζομαι και άλλοι συνάνθρωποί μας, τώρα ή στο εγγύς μέλλον) θα μάθουμε ποτέ αν είναι θύμα του Κορονοϊού, η θα παρουσιάζουμε πλασματικά νούμερα, όπως και στα κρούσματα που δεν κάνει ούτε το 10% των ασθενών το τεστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή