Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Σε συναγερμό προετοιμασίας το ΕΣΥ- Επιστρατεύονται 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον covid-19

Σε απόλυτο συναγερμό είναι το σύστημα υγείας, καθώς ο κορονοϊός μοιάζει πια να έχει ξεφύγει. Γι αυτό άλλωστε και λαμβάνονται σκληρά μέτρα περιορισμού εν μέσω θέρους, προκειμένου να διακοπεί η πορεία του ιού.
Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται όλες οι μονάδες υγείας της χώρας, αφού ήδη ο κορονοϊός έχει δείξει και πάλι τα δόντια του, με άγνωστη πορεία κατά το δευτερο κύμα.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο προετοιμασίας του συστήματος για πιθανή νοσηλεία πολλών περιστατικών από κορονοϊό, σκοπεύει από τον Σεπτέμβριο να θέσει σε 24ωρη λειτουργία πολλά Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα.

Στόχος να μεταβαίνουν πρώτα εκεί οι συμπολίτες μας με ύποπτα συμπτώματα και να μην υπάρχει συμφόρηση στα νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό βέβαια θα αποφεύγεται και μία πιθανή διασποράτου ιού μέσα στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι σε 24ωρη λειτουργία θα τεθούν Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στο κέντρο μεγάλων περιοχών με πολλούς κατοίκους, αλλά και σε νησιά, όπου όμως αυτό είναι εφικτό με βάση το διαθέσιμο προσωπικό.
Ήδη πάντως λειτουργούν σε 24ωρη βάση κοντά στα 6 Κέντρα Υγείας που είχαν ενεργοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας για τον covid-19.
Παράλληλα αρκετά Κέντρα Υγείας που σήμερα λειτουργούν σε 12ωρες βάρδιες όπως αυτό στα Καμίνια και το Περιστέρι, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, περιγράφουν πηγές του HealthReport.gr.

Ρόλο στην αντιμετώπιση του πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να διαδραματίσουν και οι ΤΟΜΥ, αφού σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα στήριξης του ΕΣΥ, ώστε να έχουν οι πολίτες άλλη μία αλυσίδα υγειονομικών μονάδων για να απευθύνονται.
Τα νοσοκομεία
Στο μεταξύ όμως στο πλαίσιο του συναγερμού που έχει σημάνει στο ΕΣΥ, έχει δοθεί εντολή σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας να προετοιμάσουν κλίνες για τον κορονοϊό, έστω και λίγες, προκειμένου να νοσηλεύσουν αν χρειασθεί περιστατικά. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Κορονοϊός: Κλίνες για ασθενείς με covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία – Οι νέες οδηγίες»

Η νοσηλεία αυτή βέβαια θα είναι ολιγοήμερη αφού στη συνέχεια οι ασθενείς θα μεταφέρονται στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.
Στόχος είναι να μη σηκώσουν όλο το βάρος κάποια νοσοκομεία όπως το Σωτηρία που αντιμετώπισε περίπου το 70% των περιστατικών του πρώτου κύματος του κορονοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου