Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Επτά μαθητές και ένας καθηγητής σε καραντίνα από το 2ο Λύκειο της Πάτρας

Μακρυγένη Ελευθερία
Thebest.gr

Εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ κορωνοϊού του μαθητή

Το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού στο οποίο έχει υποβληθεί ο μαθητής του 2ου Λυκείου της Πάτρας η μητέρα του οποίου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, θα κρίνει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για το σχολείο απο εδώ και στο εξής. Όπως πληροφορείται το thebest.gr σε καραντίνα είναι 7 μαθητές και ένα καθηγητής του 2ου Λυκείου με τους οποίους ήρθε σε επαφή η μητέρα. Επίσης σε τεστ έχει υποβληθεί και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος επίσης είναι εκπαιδευτικός σε Λύκειο της Πάτρας.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ανδρέας Ζέρβας αναφέρει στο thebest.gr πως ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, που είναι η καραντίνα αλλά και η αναστολή λειτουργίας Τμήματος αν χρειαστεί. Επίσης νωρίτερα σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διαχείριση κρουσμάτων που πιθανά προκύψουν σε σχολεία.

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης Αχαΐας σήμερα σε κατάληψη ήταν 7 σχολεία.

Πώς το κρούσμα σε μητέρα μαθητή του 2oυ Λυκείου της Πάτρας σημαίνει «συναγερμό» σε άλλα δύο σχολεία

Τσίχλα Κωνσταντίνα - thebest.gr
konstantinatsi@hotmail.com

Απολύμανση στο σχολείο

Σε τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκε ο μαθητής του 2ου Λυκείου, στην Πάτρα, η μητέρα του οποίου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη καθώς τα παιδιά δηλώνουν πως χρειάζονται ολιγομελή τμήματα και πως η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκη Πετρόπουλο, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου, κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και σήμερα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ που έκανε ο μαθητής.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είτε το τεστ βγει θετικό είτε αρνητικό, ο μαθητής μαζί με τη μητέρα του θα είναι σε καραντίνα για 14 μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr.

Όπως εξήγησε, στο σχολείο έγινε απολύμανση με ειδικό υγρό ενώ παραμένει άγνωστο αν το σχολείο θα ανοίξει αύριο.

Σε καραντίνα είναι και ο πατέρας του παιδιού είναι εκπαιδευτικός όπως λέει στο thebest.gr ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. Σύμφωνα με τον ίδιο σε καραντίνα είναι και ένας μαθητής από άλλο Λύκειο που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία για τρία σχολεία. Το 2ο Λύκειο, το Λύκειο του μαθητή που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας αλλά και για το σχολείο όπου εργάζεται ο πατέρας του μαθητή του 2ου Λυκείου.

Τι λέει η μητέρα του μαθητή

Η κ. Ευαγγελία τονίζει ότι πήγε χθες στο σχολείο για να αφήσει χρήματα στον γιο της και πως η κατάληψη στο σχολείο δεν έγινε για τη μη χρήηση μάσκας επισημαίνοντας ότι ούτε η ίδια είναι αρνήτρια της μάσκας λέγοντας μάλιστα πως δεν την αποχωρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου