Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Γεμίζουν ασφυκτικά οι Εντατικές στην Αττική και τα νοσοκομεία αναφοράς – Όλες οι ελλείψεις

Τα κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό για τον covid-19 (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)
 
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών, που χρειάζονται περίθαλψη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνέπεια να ασκείται καθημερινά μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως, στις Εντατικές, στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid-19.

Βάση του χθεσινού απολογισμού του ΕΟΔΥ οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι 65, σύμφωνα με την χθεσινή (19/9) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ οι 59 νοσηλεύονται στην Αττική. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη επιδημιολογική έκθεση: Κορoνοϊός: 240 νέα κρούσματα – 65 διασωληνωμένοι – Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

Λίστα αναμονής

Μετά την μεγάλη διασπορά, η ΠΟΕΔΗΝ «χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό καταγγέλλοντας ότι κάθε ημέρα υπάρει λίστα αναμονής για 10 με 15 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό νοσηλεύονται 59 περιστατικά και οι κενές θέσεις είναι 13.

Βάση των ίδιων στοιχείων:

Αττικό νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 11. Σήμερα νοσηλεύονται 8. Κενές κλίνες 3.

Θριάσιο νοσοκομείο: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 8. Σήμερα νοσηλεύονται 7 περιστατικά. Κενές κλίνες 1.

Νοσοκομείο Σωτηρία: Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο 29. Σήμερα νοσηλεύονται 22 περιστατικά. Κενές κλίνες 7.

Εν κατακλείδι, στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής οι κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 13.

Έρχονται 40 κλίνες μέσα στην εβδομάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω της αύξησης των εισαγωγών έχει ήδη ανακοινώσει ότι το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid.

Αναλυτικά, μέσα στις επόμενες επτά ημέρες θα προστεθούν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής:

12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου