Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μαγιορκίνης: Πολλά εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer, ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

 
Την αισιοδοξία ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, το οποίο βρίσκεται, ήδη, στη φάση ΙΙΙ θα ανακοινώσει δεδομένα αποτελεσματικότητας ίσως και μέσα στον Οκτώβριο, εξέφρασε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι εάν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου, να υπάρξει διαθεσιμότητα πολλών εκατομμυρίων δόσεων.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής σημείωσε: “Αν η εταιρεία καταφέρει να ολοκληρώσει τη μελέτη εντός του Οκτωβρίου υπολογίζει ότι θα έχει διαθεσιμότητα ακόμα και μέσα στο 2020 με πολλά εκατομμύρια δόσεις, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν και το 1 δισεκατομμύριο δόσεις”.

Φάση ΙΙΙ εμβολίου Pfizer: Πρώτα αποτελέσματα μέσα στον Οκτώβριο;

Η εταιρεία Pfizer, όπως και όλες οι εταιρείες που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν την δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, ανέφερε την Παρασκευή ότι εάν όλα εξελιχθούν ομαλά είναι πιθανόν να καταφέρει να δημοσιεύσει τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ίσως και μέσα στον Οκτώβριο.

“Το εμβόλιο της Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την εταιρεία είναι πιθανόν να έχει δεδομένα αποτελεσματικότητας ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο. Το εμβόλιο αυτό έχει ξεκινήσει μελέτες φάσης 3 στις οποίες θα συμμετέχουν περίπου 30 χιλιάδες άνθρωποι. Πρόκειται για εμβόλιο τύπου MRNA, όπως και το εμβόλιο της Moderna, το οποίο και θα παρέχεται σε δύο δόσεις”, τόνισε ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης.

Η αποτελεσματικότητα θα κριθεί από 164 εθελοντές που έχουν λάβει το εμβόλιο

Η προστασία του εμβολίου της Pfizer -σε αυτή τη φάση των κλινικών δοκιμών- θα κριθεί από την εξέταση 164 εθελοντών, που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Αυτό θα φανεί όταν η συγκεκριμένα ομάδα των εθελοντών εκτεθεί στον ιό. Έτσι οι ερευνητές, έχουν χορηγήσει το εμβόλιο και περιμένουν να δουν πως αυτό λειτουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό, σε πραγματικές συνθήκες πανδημίας.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή μελέτης θα εξετάσει επίσης τα δεδομένα σε 62, 92 και 120 περιπτώσεις εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της εταιρείας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που δεν καταλαβαινω είναι γιατι δεν αγοράζουμε το ρωσικο εμβόλιο που είναι έτοιμο και σε προχωρημένη φάση. Το πρόβλημα είναι αν θα βοηθήσουμε τον κόσμο ή το που θα δώσουμε τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή