Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ζαούτης: Δύο ασθενείς με Όμικρον νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – Στα 33 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 τα ύποπτα

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA
Στα τριάντα τρία (33) έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του στελέχους Όμικρον στην Ελλάδα, με τα 18 από αυτά να εντοπίζονται στην Κρήτη. Ακόμη 98 είναι τα ύποπτα που εξετάζονται από τα αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια, σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Σχεδόν τα μισά από τα 33 κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν από τα εργαστήρια Γονιδιωματικής Επιτήρησης και συγκεκριμένα τα 18, εντοπίζονται στην Κρήτη, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν ακόμη 98 ύποπτα, για τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα τεστ.

«Έχουμε ακόμη 98 ύποπτα κρούσματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν τις επόμενες ημέρες θετικά στην Ομικρον», τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη έχει αρχίσει να διασπείρεται με γρήγορους ρυθμούς στη χώρα μας.

Όλοι οι ασθενείς με τον ιό Όμικρον εμφανίζουν ήπια νόσο, που διαρκεί τρεις ημέρες, ενώ μόλις δύο από αυτούς, εμφάνισαν βαρύτερα συμπτώματα και χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης, οι ασθενείς αυτοί δεν εμφανίζουν επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τους επιστήμονες για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έδωσε στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον, για την οποία όπως είπε, αναμένεται αύξηση τις επόμενες ημέρες και στόχος μας είναι να μειώσουμε τη διασπορά, γι’ αυτό και λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου