Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Ξεκληρίζονται οικογένειες ανεμβολίαστων - Γονείς και παιδιά πεθαίνουν με διαφορά λίγων ημερών

Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν ανά την Ελλάδα - Στις Σέρρες πέθανε 28χρονος και τον ακολούθησε, λίγες ημέρες αργότερα, και ο πατέρας του, ο οποίος δεν έμαθε ποτέ για την απώλεια του παιδιού του - Τραγωδίες για ιερείς σε Πάτρα και Ηλεία
Στο έλεος της πανδημίας βρίσκονται οι οικογένειες ανεμβολίαστων που νοσούν από κορωνοϊό με τα θύματα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά και τις τραγωδίες να προκαλούν σοκ στις τοπικές κοινωνίες ανά την Ελλάδα.
Protothema.gr

Ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν γονείς και παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, κολλούν κορωνοϊό και στο τέλος χάνουν τη ζωή τους. 

Πατέρας και γιος στις Σέρρες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Σέρρες όπου πατέρας και γιος, ανεμβολίαστοι και οι δύο, έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό. Πρώτος έφυγε από τη ζωή ο μόλις 28 χρονών γιος με την οικογένεια να αποφασίζει να μην ενημερώσει τον 61χρονο πατέρα ο οποίος επίσης νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Τελικά σε λιγότερο από έναν μήνα τη μάχη ενάντια στον covid-19 έχασε και ο πατέρας γράφοντας τραγικές σελίδες στην συγκεκριμένη οικογένεια. 

Οικογένεια ιερέων ξεκληρίστηκε στην Πάτρα

Μία ακόμη τραγωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη έρχεται από την Πάτρα αυτή την φορά και αφορά σε οικογένεια ιερέων οι οποίοι ανεμβολίαστοι χάθηκαν δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του ιερέα Ιωάννη Δημητρόπουλου. 

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα του Βασίλη Δημητρόπουλου, ιερέα στην Παναγία Αλεξιώτισσα από κορωνοϊό, έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή και ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο γιος του. Η κατάστασή του όπως αναφέρει το flamis.gr είχε θεωρηθεί από την αρχή πολύ σοβαρή και τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Ιωάννης ΔημητρόπουλοςΟ Βασίλειος Δημητρόπουλος


Ο ιερέας, όπως αναφέρει το thebest.gr νοσούσε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον πατέρα του αλλά και τη σύζυγό του.

Το περιστατικό έχει συγκλονίζει τον κόσμο της εκκλησίας και όχι μόνο, αφού ο π. Ιωάννης που λειτουργούσε στα Κρύα Ιτεών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. 

Λίγα 24ωρα πριν, ο 73χρονος Βασίλειος Δημητρόπουλος δεν άντεξε και έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστος όπως και ο γιος του. Ο εκλιπών είχε ένα πολυσχιδές έργο στην τοπική εκκλησία επί σειρά ετών, έχοντας δημιουργήσει το παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Το δρόμο της ιεροσύνης, ακολούθησαν και οι τρεις γιοι του, Ιωάννης, Γεράσιμος και Θεμιστοκλής.

Τραγωδία με ιερείς και στην Ηλεία

Εν τω μεταξύ, μέσα σε ένα μήνα έφυγαν από τη ζωή ένας 54χρονος ιερέας από χωριό του Ηλειακού Κάμπου, ο πεθερός του ιερέα και η πεθερά του. Όλα ξεκίνησαν όταν η πρεσβυτέρα, σύζυγος του 54χρονου ιερέα από την Ηλεία που πέθανε από κορωνοϊό, επισκέφθηκε τους γονείς τους στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει ότι νοσεί με αποτέλεσμα να κολλήσει τους δύο γονείς της.

Τον πατέρα της που ήταν και αυτός ιερέας και την μητέρα της, οι οποίοι δεν είχαν κάνει το εμβόλιο και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Η πρεσβυτέρα γύρισε στο χωριό του κάμπου της Ηλείας όπου διαμένει με αποτέλεσμα να κολλήσει τον 54χρονο σύζυγό της ιερέα (και αυτός ανεμβολίαστος) ο οποίος λίγες μετά τα πεθερικά του μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο για να νοσηλευτεί με κορωνοϊό.

Στο ίδιο νοσοκομείο μερικές μέρες αργότερα νοσηλεύτηκε και η ίδια. Δυστυχώς η κατάληξη για τους δύο γονείς της και τον 54χρονο ιερέα σύζυγό της δεν ήταν αίσια αφού με διαφορά λίγο ημερών έφυγαν από τη ζωή λόγω επιπλοκών από τον covid-19. Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας που ήταν όλα αγόρια νόσησαν και μάλιστα ο 25χρονος μαθηματικός που διαμένει στην Αθήνα νοσηλεύτηκε χωρίς όμως να αντιμετωπίσει τελικά σοβαρό πρόβλημα.

Αντιεμβολιαστής κόλλησε επίτηδες, τον μετέδωσε στη μητέρα του και αυτή πέθανε

Άλλη μία περίπτωση που έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκλονίζει είναι αυτή ενός αντιεμβολιαστή από τη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας σύμφωνα με το Voria.gr, προκειμένου να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης αφού δεν ήθελε να εμβολιαστεί θέλησε και κατάφερε να κολλήσει κορωνοϊό, κολλώντας όμως και αυτός με την σειρά του την ηλικιωμένη μητέρα του η οποία νόσησε βαριά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. 

Σύμφωνα με καταγγελίες η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της καθώς φοβόταν για τις επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της. Η ηλικιωμένη γυναίκα επέλεξε να εμβολιαστεί μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου. Η ηλικιωμένη είχε προλάβει να κάνει μόνον την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον γιο της, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό αλλά δεν το γνώριζε ακόμα, χωρίς να φορούν μάσκα. 

Ο αντιεμβολιαστής γιος της ηλικιωμένης παρουσίασε συμπτώματα μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ενώ η ηλικιωμένη εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 λίγες ημέρες αργότερα. Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχοντας πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου καιδιαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα η ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου