Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα – Χριστούγεννα με rapid test για… όλους και σαρωτικούς ελέγχους – Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις

Συνεδριάζουν αύριο, στις 10 το πρωί, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στη 1 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Trending

Στη λήψη έκτακτων μέτρων, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, προσανατολίζονται κυβέρνηση και ειδικοί, θέλοντας να προλάβουν τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα.

Με τις πληροφορίες ότι οι κρατήσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης είναι εξαιρετικά αυξημένες για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή του μέτρου των rapid και των PCR τεστ ακόμα και για εμβολιασμένους τις ημέρες των ρεβεγιόν.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή»

Στα επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, αναφέρθηκε -μιλώντας στο MEGA- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση» τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου