Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Την επόμενη εβδομάδα προστίθεται η ψηφιακή ταυτότητα στο covid-free application

Συντάκτης: Virus

Έτοιμη θα είναι η εφαρμογή της ψηφιακής ταυτότητας για τα κινητά τηλέφωνα την προσεχή εβδομάδα. Στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών κατά τον έλεγχο των εγγράφων για τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, αναμένεται Δευτέρα ή Τρίτη, να παραδοθεί προς χρήση το covid-free application στα κινητά τηλέφωνα για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν στοιχεία της ταυτότητας, όπως είναι η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης. Προσδοκία της δημιουργίας αυτής της εφαρμογής αποτελεί η διευκόλυνση του χρήστη,ώστε να επιδεικνύει την ψηφιακή ταυτότητα μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κατά τα λεγόμενα του κ. Γεωργαντά ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τονευρωπαϊκό μέσο όρο εμβολιασμών αναφορικά με τα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει τη τρίτη δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ δεύτερης και τίτης δόσης στο τρίμηνο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς. Μεγάλη είναι και η προσέλευση των άνω των 60 ετών και συγκεκριμένα το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την πρώτη εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου