Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανός καθηγητής σε BBC: Η Όμικρον έρχεται πάνω μας σαν τρένο μεγάλης ταχύτητας

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη από την Δέλτα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Βρετανία καθώς δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ, αρνούμενος να αποκλείσει την αυστηροποίηση των κοινωνικών περιορισμών πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι επιστήμονες, δεν κρύβουν ούτε εκείνοι την ανησυχία τους καθώς όπως δηλώνει ο καθηγητής, Στέφεν Ρέιτσερ η Ομικρον σαν ενα τρένο μεγάλης ταχύτητας που ερχεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη από την Δέλτα, ξεκαθαρίζοντας πως όταν αυτό γίνει γνωστό ίσως θα είναι πολύ αργά.

Ο καθηγητής Γκάπτα από την πλευρά του επισημαίνει ότι ακόμα Βρετανία πρέπει να θεωρεί ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο πρωθυπουργός, Μπορις Τζόνσον, έχει ακυρώσει όλα τα ραντεβού του για να εξετάσει νεα μέτρα ακόμα και ένα καθολικό lockdown που εισηγούνται οι ειδικοί.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία. Η όποια απόφαση για περιορισμούς στις χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις θα ληφθεί με υψηλό πολιτικό κόστος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, του οποίου η εξουσία έχει υπονομευθεί από ερωτήματα για το εάν ο ίδιος και στελέχη του παραβίασαν πέρυσι τους κανόνες για το lockdown.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι τρία είναι τα σενάρια που έχουν παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό. Το πρώτο είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης της Σκωτίας και να απευθύνει στους πολίτες μία αυστηρή σύσταση για περιορισμό συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους.

Η άλλη επιλογή, που πιστεύεται ότι είναι η βασική πρόταση των επιστημονικών συμβούλων του, είναι να ισχύσει εκ νέου κανονισμός περιορισμού συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους για άτομα που δεν συγκατοικούν, να οριστεί ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έως τις 8 το βράδυ και να επανέλθει η υποχρέωση τήρησης απόστασης δύο μέτρων. Το τρίτο σενάριο προβλέπει ένα καθολικό lockdown.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου