Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πλεύρης: Διασκέδαση με καθήμενους και με αποστάσεις στα τραπέζια – Που επιβάλλεται η μάσκα υψηλής προστασίας

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού Όμικρον που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 27/12, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Θα αρχίσουν να ισχύουν, όπως είπε, από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, επιβάλλεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική και πάνινη) στα μέσα μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ, αλλά και το προσωπικό των χώρων εστίασης.

Στην εστίαση και τη διασκέδαση το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 12.00 το βράδυ και θα υπάρχουν μόνο έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση σε όρθιους.

«Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα κοπεί και η μουσική», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Στα γήπεδα, που παρατηρήθηκε μη τήρηση των μέτρων, πάμε σε ποσοστό φιλάθλων 10% με ανώτατο όριο των 1.000 ατόμων ανά αγώνα. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν και αυτά τα μέτρα, θα πάμε σε αγώνες χωρίς κοινό», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με την υπόδειξη PCR test 48 ωρών. Αυστηρότερα θα γίνουν και τα επισκεπτήρια για τα νοσοκομεία, ενώ απαγορεύονται οι ιατρική επισκέπτες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η τηλεργασία θα φτάσει σε ποσοστό 50%, τόσο στις ιδιωτικές εταιρείες, όσο και στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την κάθε υπηρεσία.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, το 75% των κρουσμάτων είναι από 18 έως 59 ετών, με πιο συχνά τα κρούσματα σε άτομα από 18 έως 30 ετών. Μόλις το 6% αφορά τις ηλικίες άνω των 60 ετών. Κάτι που είναι καθησυχαστικό για την πίεση στο σύστημα υγείας, αφού το 90% αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει κάνει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου