Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανία: Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον είναι γεγονός - Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα

CNN Newsroom

Πολίτες σχηματίζουν ουρά έξω από εμβολιστικό κέντρο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.AP Photo/Jon Super

Τον πρώτο νεκρό στο Ηνωμένο Βασίλειο από την μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε επίσης ως αποτέλεσμα αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι το «καλύτερο πράγμα» που μπορεί να κάνει κανείς είναι την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κλινική εμβολιασμού στο δυτικό Λονδίνο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την ιδέα ότι η Όμικρον αποτελεί μια πιο ήπια εκδοχή του ιού.

Ως αποτέλεσμα της προτροπής, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν σήμερα στα κέντρα εμβολιασμού των μεγάλων πόλεων της Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters.

Ουρές είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία. Επίσης υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

«Η υπηρεσία κράτησης (ραντεβού) εμβολιασμού κατά της COVID αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας. «Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα τους συνιστούσαμε να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα σήμερα ή αύριο», προσθέτει.

Επίσης δεν ήταν διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

«Συγγνώμη, δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή άλλα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επίσημη υπηρεσία κρατήσεων της κυβέρνησης. «Προσπαθήστε ξανά αργότερα. Ή, μπορείτε να πάτε πίσω και να προσπαθήσετε αντ'αυτού να κάνετε κράτηση ενός ραντεβού για τεστ», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου