Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Γιάννα Σουλάκη 
Παρά την κατάργηση της μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

«Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου