Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Τέλος οι ιδιώτες γιατροί για τους ανασφάλιστους

Συντάκτης:
Virus

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η εφαρμογή του Ν 4865/21 (άρθρο 38) με την οποία περιορίζεται, η κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών μόνο σε δημοσιές δομές. Πλέον οι ανασφάλιστοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες για την συνταγογράφηση και διενέργεια εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων!

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τώρα καμία απόφαση δεν προκάλεσε τη συνολική αντίδραση από τους ιατρικούς φορείς. Το Υπουργείο Υγείας δεν έλαβε υπόψη του τις τοποθετήσεις τους, προξενώντας αχρείαστο φόρτο στα νοσοκομεία και μετατρέποντας τους υγειονομικούς του ΕΣΥ συνταγογράφους. Μεγαλύτερο αντίκτυπο προκαλεί στη θεραπευτική σχέση ιατρού-ασθενή.

Από μια πλευρά, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ το μέτρο με δεδομένο ότι η φαρμακευτική δαπάνη για τους ανασφάλιστους εκτοξεύθηκε στα 300 εκατ. ευρώ. Επειδή λοιπόν δεν έχει βρει τρόπο να ελέγξει τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών περιορίζει την πρόσβαση των ανασφάλιστων μόνο στους γιατρούς του δημοσίου. Λογική πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι…

Από την άλλη βέβαια, δεν είναι δυνατόν οι ανασφάλιστοι να έχουν το ίδιο επίπεδο περίθαλψης με τους ασφαλισμένους. Διότι έτσι δημιουργείται κίνητρο στη μαύρη, αδήλωτη εργασία …

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα από την αποζημίωση πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για συνταγογράφηση αντιβιοτικών.Χωρις συνταγή δεν χορηγούνται ακομη και με ιδία δαπάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή